Rally 2

Rónavölgyi kategóriagyőzelemmel kezdett a Rally2-ben

Rónavölgyi Endre és Kováts Edit nyerték a Salgó Rallyn a 2WD mezőny versenyét. A futam után a citroenes pilótával beszélgettem.

 
– A Rally2 2WD Kupa 1. helyén zártatok. Hogy értékelnéd a Salgó Rallytokat?
– Az eredmény várakozáson felüli. Igaz, hogy a Saxo régen megvan, de versenyen még nem mentünk vele és új volt a navigátor is. Tavaly Mecsek Rally óta egy kis szabadszállási teszt erejéig ültem autóba, néhány kört megtéve, tehát én sem voltam „belemelegedve.” Ehhez képest az első megtartott gyorsaságin rögtön egy második idővel kezdtünk a 2WD kupában. Utána Magyari-Beck Szabival és a kétliteres Cliojával harcoltunk a második, harmadik helyért. A taktikánk a hosszú gyorsaságira épült. Szerettünk volna egy húzós tempót végig vinni a pályán úgy, hogy sem defektet, sem más műszaki problémát nem szedünk össze és mi sem hibázunk. Ez bejött. Aki nagyon sietett, kiesett. Aki túlzottan óvatos volt, lemaradt. Másfél perc előnyt szedtünk itt össze. Az utolsó gyorson meg már olyan jó kedvem volt, hogy nem akartam biztonságit menni, így azt is megnyertük. Nem voltam olyan gyors, amilyen szerettem volna lenni és Edittel is működhettünk volna összeszokottabb párosként és akkor talán-talán egy picivel jobb eredményt is elérhettünk volna, de abban biztosan benne lett volna a kockázat. A PSZA Motorsport úgy felkészítette az autót, hogy az egyet sem tüsszentett. Már lemosva várja a miskolci bevetést. A hosszú gyors tetszett a legjobban. Igazi rally pálya. Több ilyen kellene!
 
– Milyennek gondolod a szervezést?
– Nagyon örülök, hogy egyáltalán tudtunk és tudunk versenyezni. Nyilván nem volt hibátlan a futam, de például a gyűjtőben kaptunk szendvicset és ásványvizet. Külföldi versenyen szereplő magyarok előszeretettel posztolják, hogy ott milyen jó fej a rendező és lám gyümölcsöt, üdítőt ad. Itthon nem láttam emiatt egy posztot sem, pedig finom volt a rántotthúsos szendvics. Remélem, hogy egyszer mindenki objektívan fogja látni a rendezvényeket és nem csak a hibákat emeljük ki, hanem elismerjük a jó szándékot is!
 
– Hol lesz a következő versenyed?
– Mint említettem, Miskolcon megyünk majd. Ide is jut egy kis újdonság velünk kapcsolatban, hiszen itt, és remélem innentől kezdve Aczél András fog navigálni az autóban.
Már nézegetem a Youtube-on lévő pályavideókat, hiszen szeretnénk valami hasonló eredményt elérni ott is.
 
Hund Gábor
Fotó: PSZA Motorsport

Érdemes elolvasni

Rally bajnokságok állása

Hund Gábor

Változott az Eger-Ózd Rally versenykiírása, nézők is lehetnek

Hund Gábor

Orfű Rally 2021 mozi

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.