WRC

Rossz helyen tesztelt a Toyota

Az Arctic Rallyra készülve a Toyota is végrehajtotta szokásos verseny előtti tesztjét, azonban a teszthelyszín és a verseny szakaszok jellege teljesen eltérő volt.

 
A Toyota az Arctic Rally előtt főként technikásabb szakaszokon tesztelt, ez pedig nem a legjobb ötlet volt, hiszen a verseny szakaszai kevésbé voltak technikásak, sokkal inkább gyorsak.
 
Kalle Rovanpera a versenyt követően bevallotta, hiába vezetett jól, a kelló tempója nem volt meg az Arctic Rallyn.
 
A tesztjeinknek otthont adó pályák nem voltak túl jók. – mondta Kalle Rovanpera. Több technikás pályán is teszteltünk, azonban ilyenek nem voltak a versenyen. Elég sokat küzdöttünk szombaton, hogy az autó beállításait jobbá tegyük. A versenyt követően meg kell néznünk, hogy mit hibáztunk el a teszten. Egy biztos, ha jól vezetsz, de a tempód nem jó, akkor nehéz jó eredményt elérned. Ezt éreztem én is, hiszen sok szakaszon nagyon jól vezettem, de a tempónk elmaradt a többiekétől. Az autó egyensúlya sosem volt tökéletes, sok alulkormányozottsággal küzdöttem. Próbáltunk javítani az autón, de egy verseny közben ez mindig kockázatos.”
 
Elfyn Evans szerint a teszt és a verseny alatt tapasztalt hőmérséklet különbség miatt sem volt tökéletes a Toyota versenye.
 
“A versenyhez közel volt a tesztünk, és a teszt idején végig -30 fok volt. – mondta Elfyn Evans. A versenyen viszont sokkal melegebb volt, más volt a hó minősége.”
 
“A tesztjeink során gyors, de kis kanyarokat tartalmazó pályát használtunk. – mondta Jarui-Matti Latvala, a Toyota csapatfőnöke. Azonban olyan szakaszra lett volna szükségünk, ahol hosszú, nyújtott kanyarok vannak, ahol negyedik, ötödik, hatodik fokozatban kell fordulni. Győzelmi reményekkel érkeztünk a versenyre, de nem igazán volt esélyünk nyerni. Tanak nagyszerűen vezetett és nyert. Ugyanakkor elégedettek vagyunk Kalle Rovanperával is, hiszen szintén jól vezetett és megőrizte a második helyet, valamint megnyerte a Power Stage-t. Továbbra is vezetjük a bajnokságokat, de ennél többen reménykedtünk.”
photo: Makai Gergely / MGR Images / @World

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.