WRC

Rovanpera először villant meg

Kalle Rovanpera nyerte a Svéd Rally csütörtök délelőtti shakedown szakaszát. A murvás szakaszon Sébastien Ogier és Elfyn Evans követte a fiatal finnt, így hármas Toyota siker született.

 
Kalle Rovanpera négyszer teljesítette a Svéd Rally shakedown szakaszát és utoljára 3:57.7 perces ideje az egyetlen négy percen belüli eredmény lett a délelőtt során, így a finn versenyző nyerte a délelőtti programot.
 
Rovanperát Sébastien Ogier követte, akinek az utolsó, harmadik ideje 4:01.2 perc lett, így 3.5 másodperccel maradt el csapattársától. A shakedownt követően csupán egy szög maradt a 19 éves versenyző autójának gumiján köszönhetően a murvás szakasznak.
 
Elfyn Evans volt a második és egyetlen, aki négyszer teljesítette a 7 km-es pályát, a walesi versenyző azonban harmadik alkalommal érte el legjobb eredményét, amivel 1 tizeddel maradt el Ogier eredményétől.
 
A Toyota így hármas sikert ért el délelőtt.
 
A három Toyotát két Hyundai, Craig Breen és Ott Tanak követte az eredménysorban, akik csak kétszer teljesítették a pályát.
 
Takamoto Katsuta lett a hatodik a negyedik Toyotával, míg őt Teemu Suninen követte, aki az első alkalommal nagy sebességgel beforgott a fák közé.
 
A nyolcadik eredmény Jari-Matti Latvala nevéhez fűződik, majd Thierry Neuville és Esapekka lappi fért még be a legjobb 10 versenyző közé.
 
A svéd verseny programja rendhagyó módon szintén egy shakedown szakasszal folytatódik, amit a Karlstad szuperspeciál szakaszon rendeznek este, míg az éles verseny péntek reggel indul.

Érdemes elolvasni

Evans: Ezzel az autóval csak nyerni lehetett

Hund Gábor

Rovanperä megdöntötte Loeb rekordját

Hund Gábor

Evans svéd győzelmével a vb élén

Hund Gábor