WRC

Rovanpera először villant meg

Kalle Rovanpera nyerte a Svéd Rally csütörtök délelőtti shakedown szakaszát. A murvás szakaszon Sébastien Ogier és Elfyn Evans követte a fiatal finnt, így hármas Toyota siker született.

 
Kalle Rovanpera négyszer teljesítette a Svéd Rally shakedown szakaszát és utoljára 3:57.7 perces ideje az egyetlen négy percen belüli eredmény lett a délelőtt során, így a finn versenyző nyerte a délelőtti programot.
 
Rovanperát Sébastien Ogier követte, akinek az utolsó, harmadik ideje 4:01.2 perc lett, így 3.5 másodperccel maradt el csapattársától. A shakedownt követően csupán egy szög maradt a 19 éves versenyző autójának gumiján köszönhetően a murvás szakasznak.
 
Elfyn Evans volt a második és egyetlen, aki négyszer teljesítette a 7 km-es pályát, a walesi versenyző azonban harmadik alkalommal érte el legjobb eredményét, amivel 1 tizeddel maradt el Ogier eredményétől.
 
A Toyota így hármas sikert ért el délelőtt.
 
A három Toyotát két Hyundai, Craig Breen és Ott Tanak követte az eredménysorban, akik csak kétszer teljesítették a pályát.
 
Takamoto Katsuta lett a hatodik a negyedik Toyotával, míg őt Teemu Suninen követte, aki az első alkalommal nagy sebességgel beforgott a fák közé.
 
A nyolcadik eredmény Jari-Matti Latvala nevéhez fűződik, majd Thierry Neuville és Esapekka lappi fért még be a legjobb 10 versenyző közé.
 
A svéd verseny programja rendhagyó módon szintén egy shakedown szakasszal folytatódik, amit a Karlstad szuperspeciál szakaszon rendeznek este, míg az éles verseny péntek reggel indul.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor