WRC

Rovanpera: Fejtetőn is ugyanúgy nézne ki

Kalle Rovanpera egyenes a mély vízbe lesz dobva a Monte-Carlo Rallyn, ahol a nehéz körülmények között a 19 éves versenyző saját bevallása szerint sem túl magabiztos.

 
“A Monte egyértelműen a szezon legnehezebb versenye. Azonban a szezon itt kezdődik, ezen nem tudunk változtatni. A változatos körülmények között még nem érzem magam eléggé magabiztosnak. Ha Svédországban kezdenénk, akkor most jobb lenne főleg a Lappföld Rally után. A Montén szerintem folyamatosan nő majd az önbizalmam. Sok tapasztalatom még mindig nincs aszfalton a Yaris WRC-vel.” – mondta Kalle Rovanpera.
 
A Toyota nem tűz ki pontos célt a finn versenyző számára, a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot szerezzen.
 
“Örülni fogok, ha nagyobb hibák nélkül sikerül a verseny teljesíteni. Kevésbé változatos versenyen valószínűleg gyorsabb leszek majd, mint a Montén. A verseny során biztosan lesz, akivel tudok harcolni, de az várhatóan nem az élmezőnyben lesz. A csütörtök különösen nehéz lehet, mert sok helyen lesz lefagyás, ahova nehéz jól gumit választani. Óvatosnak kell lenni.” – mondta Kalle Rovanpera.
 
A 19 éves versenyző idén a 69-es rajtszámmal lesz látható, ami kapcsán viccelődött is Rovanpera.
 
“Semmi különös nincs a rajtszám választásomban, de az biztos, hogy legalább fejtetőn is ugyanúgy nézne ki.” – mondta Kalle Rovanpera.

Érdemes elolvasni

Tanak figyelmeztette az észt szervezőket

Hund Gábor

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor