WRC

Rovanperä: Ha valaki nem tud, akkor ne vezessen

Kalle Rovanperä az első nap végén elvesztette a második helyet a Svéd Rallyn, miután lefulladt az utolsó szakasz első hajtűjében. A 19 éves finn ezt a rá jellemző önkritikával fogadta.

 
Sébastien Ogier és Elfyn Evans is dicsérte Kalle Rovanperä pénteki teljesítményét a Svéd Rallyn, azonban a fiatal finn versenyző szerint csak a jobb rajthely volt az oka, hogy napközben dobogóért tudott harcolni.
 
“Számítottam arra, hogy kissé gyorsabb tudok lenni ezen a versenyen, mint a Montén. Ogier ma másodikként indult minden szakaszon, ezért sokat takarított és érthetően lassabb volt nálam. Meglátjuk, hogy alakul a holnapi verseny, de szerintem kiegyenlítődik a tempó különbség” – mondta Rovanperä.
 
A 19 éves finn pilóta számára kaland-dús volt a nap, kétszer lefulladt, a harmadik szakaszon pedig csaknem árokba esett.
 
“Az itiner a kelleténél kicsit gyorsabb volt, ezért a harmadik szakaszon csaknem árokba estünk.
Szerencsére megúsztuk. Vannak kisebb fékezési problémáink, nem elég kicsik a váltófokozatok, ezért kétszer is lefulladtunk. Sajnos emiatt is vesztettünk időt. Remélem, holnap közelebb tudunk kerülni Elfyn Evanshez” – mondta.
Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen, Toyota Yaris WRC, Svéd Rally 2020
A második lefulladás után Ott Tänak meg is előzte, így Kalle a harmadik helyről várhatja a szombati rajtot.
 
“Idióta voltam, Ha valaki nem tud, akkor ne vezessen.”
– mondta kissé mosolyogva Rovanperä.
 
Szombaton a mai négy szakaszt ismétli meg a mezőny a Svéd Rallyn.

Érdemes elolvasni

Rovanpera: Ez most nem tetszett

Hund Gábor

Makinen javaslatot tett utódjára

Hund Gábor

Makinen: Tanak teljesen hülye és sportszerűtlen volt

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!