WRC

Rovanperä: Jó lenne egy hármas finn győzelem a Finn Rallyn

Kalle Rovanperä a svéd dobogó után szeretne Finnországban is az első háromban végezni, ahol akár hármas finn győzelmet is el tud képzelni.

Kalle Rovanperä második WRC-s versenyén dobogóra állhatott a Svéd Rally alkalmával, jogosan vetődik fel a kérdés, mire lehet képes a hazai versenyén, mely a svédhez hasonlóan gyors futam.
 
“Egyértelműen sok önbizalmam lett a svéd eredmény láttán – mondta Rovanperä. – Azt gondolom, hogy a finn versenyzők idén jól szerepelhetnek Jyväskyläban, bízom benne, hogy a különböző kategóriákban sok finn győztes lesz. Egy hármas hazai győzelem nagyon jól nézne ki Finnországban.
Az utóbbi időkben a gyors finn pályák feküdtek nekem. Idén persze minden eddiginél gyorsabban kell majd mennem rajtuk, és talán időbe is telik majd a jó tempó megtalálása, de bízom benne, hogy sikerül ott is a legjobb háromban végeznem.”
 
Idén 70. évfordulóját ünnepli a Finn Rally, a Toyota 19 éves pilótája pedig örül, hogy egy WRC-vel indulhat a jubileumi versenyen.
 
“Mindig magasra teszem a mércét magamnak a Finn Rallyn. A 2000-es években nagyon sokszor voltam kint nézőként. Különösen fantasztikus érzés, hogy a verseny 70. évfordulóján egy WRC-ben indulhatok majd.” 
 
Kalle Rovanperä két verseny után a vb. negyedik helyén áll mindössze 12 pontos hátránnyal.
 
A Finn Rallyt augusztus 6-9. között rendezik meg 24 szakaszon.

Érdemes elolvasni

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor

Latvala egyszerre három autót épít

Hund Gábor