WRC

Rovanperä: Még ennél is gyorsabbak leszünk!

A Svéd Rally nagy meglepetése volt Kalle Rovanperä, aki pályafutása második WRC-s vb-futamán harmadik lett. A 19 éves versenyző azonban állítása szerint még ennél is többre képes.

 “Pénteken nagyon könnyen megtaláltuk a megfelelő tempót, az egy könnyű nap volt. Sokat harcoltunk, de ha többet kockáztattam volna, akkor nem lettünk volna elég gyorsak. Sokat kell tanulnunk, de még nem értük el a tempónk határát” – mondta Kalle Rovanperä.
 
Januárban a 19 éves versenyző a Lappföld Rallyn már vezetett havon, azonban még sem számított arra, hogy jó lesz a tempója Svédországban.
Kalle Rovanpera–Jonne Halttunen, Toyota Yaris WRC, Svéd Rally 2020
“A célunk egyértelműen a lehető legjobb tempó megtalálása volt Svédországban. Nem tudtuk előre, hogy ez mire is lesz jó, de reméltük, hogy jó lesz. Ugyanakkor azt sem tudtam, hogy a tempót egész hétvégén sikerül-e megtartani, végül aztán sikerült és az eredmény is jó lett.” 
 
Rovanperä a Montén ötödik helyen debütált, majd Svédországban harmadik lett, jogosan vetődik fel, hogy Mexikóban már nyerni tud-e?
 
“Az eredmény nagyon függ attól, hogy miként érezzük magunkat az adott versenyen legyen az Mexikó vagy más helyszín. Természetesen folyamatosan igyekszem fejlődni, de sokat kell még tanulnunk és biztosan leszünk ennél még gyorsabbak is.”

Érdemes elolvasni

Szardínián is lesz magyar induló – Nevezési lista

Hund Gábor

Új gyártó jöhet a WRC-be

Hund Gábor

Ők indulhatnak a Szafari Rallyn a Hyundaijal

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.