WRC

Rovanpera: Mindenki többet vár tőlem

Kalle Rovanpera kissé nagyobb nyomást érez vállain az Arctic Rally előtt, mint általában, de igyekszik ezt figyelmen kívül hagyni.

 
Kalle Rovanpera eddigi legjobb eredményét a tavalyi Svéd Rallyn érte el, amikor Sébastien Ogier-t legyőzve a dobogó harmadik fokát szerezte meg és a legfiatalabb WRC dobogós lett 19 évesen és 319 naposan.
 
A fiatal toyotásra most a szokásosnál nagyobb nyomás helyeződik, mivel az Arctic Rallyn sokan azt a személyt látják, akit le kell győzni majd a verseny megnyeréséhez.
 
“A szokásosnál kissé nagyobb a nyomás rajtam. – mondta Kalle Rovanpera a WRC honlapjának. Ez azonban nem jelent problémát mivel máskor nem nagyon van nyomás rajtam. Talán ez inkább izgalom is, mint nyomás, amit a finn szurkolók tesznek rám. Mindenki jobban követi a felkészülésem és többet vár el tőlem, mint máskor, ezért jól kell szerepelnem. Magabiztosan várom az Arctic Rallyt, mert mindig szerettem hóban vezetni.”
 
Rovanpera szerint a Pirelli gumik kissé más beállítást kérnek az autótól, mint korábban a Michelin abroncsok.
 
“A Pirelli gumik mások, mint a Michelin gumik voltak, ezért befolyásolják a jó beállítást is, de mást kérnek a vezetőtől is. A Pirelli gumiknak más a stílusa, ezért kissé tanulni kellett őket. Ez bár nem nehéz, kissé többet kellett az autóbeállítással foglalkozni.”

Érdemes elolvasni

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Tuohino balesetet szenvedett egy csúszós szakaszon, de nem a versenypályán

Hund Gábor

“Szükség van a 19-20 éves fegyverekre”

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató