WRC

Rovanpera sokat küzdött, de elsősorban nem a riválisokkal

Kalle Rovanpera eddigi legjobb helyezését érte el a WRC-ben, miután második lett az Arctic Rallyn, azonban nem teljesen elégedett. A fiatal finn versenyző sokat küzdött a Yaris WRC-vel.

 
“Elég nehéz hétvége volt. – mondta Kalle Rovanpera a verseny utáni sajtótájékoztatón. Nagyon örülök a megszerzett pontoknak. Ahogy Ott Tanak, úgy én is igyekeztem már a rajttól gyors lenni, azonban az első szakasz nem sikerült jól és időt vesztettem. Utána megpróbáltunk mindenhol a leggyorsabbak lenni, de nagyon sokat kellett az autóval küzdeni. Egyáltalán nem éreztem tökéletesnek, ezért nem tudtunk az optimális gyorsasággal menni. Összességében azonban elégedett vagyok.”
 
Thierry Neuville komoly nyomás alá helyezte a 20 éves Toyotást, azonban végül Rovanpera került ki győztesen a csatából.
 
“Nagyon érdekes volt harcolni Thierry-vel. Nagyon jól kezelte szombat délután a gumikat, ezért ma csak kis előnnyel kezdhettünk. Mindkét mai szakaszon nyertünk kis időt, de végig nagyon szoros volt. Csak arra koncentráltam, hogy mindent megtegyünk, amit tudunk, aztán kiderül, hogy mire elég.”
 
A Power Stage-t igyekezett megnyomni Rovanpera, így végül sikerült is megnyernie.
 
“Azt kell, hogy mondjam, hogy sokat kockáztattam az egész versenyen. Sok helyen küzdöttem az autóval, ezért időt is vesztettem. Az elvesztett időt pedig szerettem volna visszanyerni, ezért kockáztatni kellett. A Power Stage-n valóban sokat kockáztattam, de szem előtt kellett tartani, hogy a csapatnak is kellenek a pontok. Nyilván nem szerettem volna kiesni az utolsó szakaszon, de nagyon sietnem kellett.”
 
A Power Stage megnyerésével és a második helyezésért kapott pontok segítségével Kalle Rovanpera átvette a vezetést a pontversenyben, előnye négy pont Thierry Neuville, és nyolc pont Sébastien Ogier és Elfyn Evans előtt.

Érdemes elolvasni

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Arai visszatér a WRC mezőnyébe

Hund Gábor

Új központot talált a Svéd Rally

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.