WRC

Rovanpera: Sokkal gyorsabbak voltunk idén

Kalle Rovanpera sokáig a dobogóért harcolt Thierry Neuville-el, és végül csak egy defekt miatt vesztette el harmadik helyét és lett negyedik. A finn toyotás szerint is sokat gyorsult tavalyhoz képest a Monte-Carlo Rallyn.

 
A pénteki első szakaszt követően vezetett, majd a harmadik helyért csatázott Kalle Rovanpera a Monte-Carlo Rallyn Thierry Neuville-el. A csatát végül egy defekt döntötte el a belga versenyző javára, azonban Rovanpera a Power Stage-n is megmutatta gyorsaságát a második eredménnyel.
 
“A körülmények vasárnap reggel nagyon extrémek voltak, az első szakaszon tükör jég, a másodikon pedig hó volt. – mondta Kalle Rovanpera. Kicsit szerencsétlen, hogy defektünk volt, de ez is a rally. A Power Stage-n jól éreztem magam, és meg is lepődtem a második eredménnyel, mert nem siettem túlságosan. Csupán egy picit próbáltam gyorsabb lenni. Összességében nagyon jó hétvégénk volt, sikerült további aszfaltos tapasztalataimat bővíteni. Sokkal gyorsabbak voltunk az idei Montén, mint tavaly, csak egy kis balszerencsénk volt.”
 
Kalle Rovanpera tavaly ötödik volt a Montén.
 
A következő versenyen a finn Arctic Rallyn az egyik legnagyobb esélyes lesz Rovanpera, míg Sébastien Ogier szerint akár a vb címért is tud 2021-ben harcolni fiatal csapattársa.

photo: Makai Gergely / @WOLRD / MGR Images

Érdemes elolvasni

Rossz helyen tesztelt a Toyota

Hund Gábor

Itt Oliver Solberg nyert!

Hund Gábor

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató