WRC

Rovanpera: Több szakasz is veszélyes

Kalle Rovanpera szerint a Lappföld Rallyn szerzett tapasztalata semmit sem fog érni Svédországban, ahol több, a körülmények miatt veszélyes szakasz is lesz. A finn pilóta bízik benne, hogy nagy baj nem fog történni.

 
“Jelenleg még lehetetlen megmondani, hogy a szöges gumik hogy fognak működni a versenyen. A Lappföld Rallyn nagyon jó érzés volt vezetni a Toyotát, de Svédország annyira más lesz, hogy a Lappföldön szerzett tapasztalatból semmit sem tudok felhasználni.” – mondta Kalle Rovanpera.
 
A 19 éves versenyző szerint a Svéd Rally kissé hasonlítani fog a Monte-Carlo Rallyhoz, ahol sokszor kellett olyan gumival menni, ami nem volt megfelelő.
 
“Svédország olyan lesz, mint a Monte. A murvás szakaszon hamar elkopnak a szöges gumik, majd ezt követően kell majd jégen vezetni. A verseny nagyon rövid lesz, ezért úgy kell gyorsan menni, hogy nem hibázunk.” – mondta Rovanpera.
 
A Toyota versenyzője bízik benne, hogy nem történik semmilyen nagyobb baj a versenyen.
 
“Vannak olyan szakaszok, melyek egyáltalán nem biztonságosak. Van, ahol 10 km kell vezetni murván, majd a teljesen elkopott gumikkal jégre érünk. A murván nem fogjuk észrevenni, hogy mennyire koptak el a szögek, ezt csak a jeges részeken tapasztaljuk meg. Remélem, hogy semmilyen nagy baj nem történik majd a verseny ideje alatt.” – mondta Rovanpera.
A jelenleg is tartó murvás shakedown szakaszon Teemu Suninen az első vezetéskor tempós részen, féktávon vesztette el uralmát Fordja felett, azonban nagy szerencsével csak kisebb kár keletkezett az autóban, amikor a fák közé csúszott.

Érdemes elolvasni

Tanak tanult a hibákból

Hund Gábor

Tanak: Inkább fájjon mindenkinek

Hund Gábor

Neuville magabiztosan nyert Olaszországban

Hund Gábor