WRC

Rovanpera: Vége a győzelmi reményeknek

Kalle Rovanpera úgy véli, a Svéd Rallyn és az Észt Rallyn lett volna csak esélye a győzelemre, a következő futamokon nem kell vele számolni.

 
A WRC2 Pro tavalyi világbajnoka, Kalle Rovanpera idén ült először WRC-be, ám már a Montén ötödik lett, majd Svédországban úgy lett harmadik, hogy megnyerte a Power Stage-t. Ezt követően Mexikóban ismét az ötödik helyen zárt, majd a járvány miatti szünetet követően Észtországban megszerezte idei harmadik 5. helyét.
 
Sokan úgy gondolják a Toyota finn csillaga még az idén versenyt fog nyerni, ám Rovanpera szerint erre csak két versenyen volt esélye, a következő futamok jóval nehezebbek lesznek számára.
 
“Azt gondolom, hogy a legnagyobb esélyünk a győzelemre Svédországban, valamint most Észtországban lett volna. – mondta Kalle Rovanpera. Nem sikerült nyerni, így a győzelmi reményeknek 2020-ban véget értek. Az Észt Rallyra úgy mentem, hogy biztosra vettem a dobogós helyezést. Nagyszerű volt az autót vezetni és harcolni a többiekkel. A defekt és az időbüntetés is rajtam kívül álló okok miatt történtek, de néha ilyen nehézségek kellenek a még jobb teljesítményhez. A Power Stage-t megnyertem Észtországban, de ez nem olyan, mintha a versenyt nyertem volna.”
 
A hátralévő versenyek közül Törökországban és Szardínián is indult egyszer, míg az Ypres Rally teljesen ismeretlen lesz Rovanpera számára.
 
“Meglátjuk, hogy miként alakulnak a következő versenyek számunkra, de a török verseny mindig nagyon durva, és ezek a körülmények igazán nehezek számomra. Törökországban tavaly nyertem a WRC2 Pro mezőnyében, így van egy kis tapasztalatom a versenyről.”
 

Érdemes elolvasni

Bővíti finn központját a Toyota

Hund Gábor

Evans: Egy WRC futam nem lehet reptéri rendezvény

Hund Gábor

Csak Evans nyújtott tökéletes teljesítményt Törökországban

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!