Clio Kupa Sajtóanyag

Rövid, de hasznos teszt

Rövid, ám így is hasznos teszttel készült Losonczy Levente a V4 Clio Kupa jövő heti szezonnyitójára. 

Április 16–17-e között rendezik a V4 sorozat idei első futamát a Hungaroringen, amire Levi kétnapos teszttel készült. Az első nap azonban az időjárás, a másodikon pedig a technika szólt közbe. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője bizakodó, hiszen tavaly a Hungaroringen nagyon jó formában zárta a szezont. Két hete pedig idei első gokartversenyén szintén jól szerepelt, így minden adott a sikeres szezonkezdéshez. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Renault Clio, V4 Clio Kupa

„Öt hónapja ültem utoljára a Clióban, így érthetően nagyon vártam a tesztet – mondta Losonczy Levente. – Csütörtökön hóesés, eső, vegyesen vizes és száraz pálya is nehezítette a dolgunk. Pénteken pedig extrém hideg volt az aszfalt, ráadásul a turbónk is meghibásodott, így ez a napunk is rövidebb lett a tervezettnél. 

Ennek ellenére tudtam pár kört menni a Clióval, ami arra volt jó, hogy visszaszokjak. Tavaly itt a Hungaroringen fejeztük be a bajnokságot, előtte sokat teszteltünk, és nagyon jó beállításaink voltak, amiket idén is tudunk használni. Jól ismerem a pályát, úgyhogy nem is kívánhatnék kedvezőbb szezonnyitót. Az biztos, hogy az első szabadedzésen lesz még feladatom a beállításokkal, de az autósport erről szól. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Renault Clio, V4 Clio Kupa

A V4 Clio Kupa mezőnye idén várhatóan erősebb lesz, mint tavaly volt, aminek örülök, mert jó versenyzők között lehet a legjobban fejlődni. Nagyon szeretnénk stabilan az első ötben lenni. Tavaly ígértem egy dobogós helyezést is, tudom, hogy ezzel még tartozom, mindent el fogok követni, hogy ezt az adósságomat idén lerójam“ – mosolygott Levi.  

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Renault Clio, V4 Clio Kupa

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Levi ismét dobogón

mihalyi.csaba

Menya megmutatta a tempóját

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.