Rallye 1 WRC

RSB: Jöhetnek a WRC-k a Miskolc Rallyra

Ahogy korábban a Rally Cafén megírtuk, több gyári WRC csapat is érdeklődik, hogy tesztjelleggel rajthoz álljanak a Miskolc Rallyn. A Rally Szakági Bizottság vezetője szerint ennek nem lesz akadálya. 

„Ha valaki R5-ös (Rally2-es) autóval szeretne rajthoz állni Miskolcon, annak semmi akadálya – mondta Berényi Ákos, az RSB vezetője. – A magyar bajnokság nyílt, ahogy Mads Ostberg, úgy más külföldi versenyző is rajthoz állhat magyar bajnoki futamokon és természetesen pontokat is szerezhet.“

A WRC-k érkezése már nem ilyen egyszerű, hiszen a jelenlegi top autók regionális bajnokságokban nem indulhatnak. Az ORC-ben lehet ugyan WRC-vel versenyezni, de csak lejárt homologizációjú autókkal. 

„Ha gyári csapatok szeretnének jönni, természetesen azt is megoldjuk. Külön kategóriát kell létrehozni nekik, be kell őket illeszteni az időtervbe stb. Biztos lenne vele egy kis munkánk, de szerintem megérné. Ha jönni akarnak, akkor várjuk őket.“

A Miskolc Rally a COVID intézkedések miatt módosított versenynaptárban is megtartotta eredeti, április 16–18-ai időpontját, ami egy héttel van a Horvát Rally vb-futam előtt.

Érdemes elolvasni

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Arai visszatér a WRC mezőnyébe

Hund Gábor

Új központot talált a Svéd Rally

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.