Rally Café Magazin
Rally Sajtóanyag

Nem várt véget ért a Kumrovec Rally

Betegség vetett véget Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely idei első versenyének, a Korda Racing Skoda Fabia R5-ös versenyautójának pilótája a Kumrovec Rally hajrájában kényszerült meghozni a döntést, hogy feladja a versenyt.

Pedig a páros nagy izgalommal várta a horvátországi Kumrovec Rally rajtját, hiszen a hosszú téli szünet után felfokozott hangulatban várták, hogy versenybe szálljanak a Korda Racing legfrissebb fejlesztésekkel ellátott Skoda Fabia R5 versenyautójával. A vírusos fertőzés tünetei már a verseny első, pénteki napján, a hivatalos teszten jelentkeztek, a szombati nyitónapot még teljesíteni tudták, a páros az abszolút ötödik helyen zárta a napot. Mindenki bízott benne, hogy vasárnapra, a rali leghosszabb napjára javul majd a helyzet, de ez sajnos nem következett be, emiatt jobbnak látták, ha feladják a további küzdelmet.

“Nagyon sajnáljuk, ami Szabolccsal történt és ezúton is mihamarabbi teljes felépülést kívánok neki.” – mondta Korda Erik a verseny végén. “Mi is nagyon készültünk a versenyre, de felesleges lett volna bármilyen kockázatot vállalni, mindig az emberi egészség a legfontosabb! A Kumrovec Rallyval számunkra is beindul az idei nagyüzem, a jövő héten már Ausztriában versenyzünk a Mitropa Kupa szezonnyitó állomásán, a Rebenland Rallyn, majd rá két hétre az Eger Rallyval idehaza is elkezdődik a bajnokság. Ezt követően sincs megállás, egy héttel az Eger Rally után visszatérünk Ausztriába, ahol a Lavanttal Rally-val folytatódik a Mitropa Kupa, a versenyek közé pedig még néhány felkészülési tesztet is beiktatunk a programba. Az idei évben egy kicsit átalakul a csapatunk, Szabolccsal és Gerivel azonban idén is folytatjuk a 2017-ben megkezdett közös munkát, aminak nagyon örülünk és bízom benne, hogy a Kumrovec Rally volt a fordulópont és legközelebb már ránk mosolyog a szerencse.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Az idei legjobb eredményük

Hund Gábor

Vezető helyről búcsúztak

Hund Gábor

Tim Gábor a Rallye2 második helyén zárta az évet

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató