WRC

Saskin elmondta mennyi néző lehet normál esetben a Horvát Rallyn

Hatalmas siker, és több tízezer néző jelenléte övezte a múlt heti Horvát Rallyt, mely hivatalosan zárt kapus rendezvény volt.

 
“Véleményünk szerint rendkívül sikeres verseny volt. – mondta Simon Larkin, a WRC promótere. Egy új színt hozott a WRC-be. Jelenleg elkezdünk egy belső ás külső vizsgálatot, hogy előkészítsük a 2022-es versenyt.”
 
Az idén a WRC-ben debütáló horvát rendezvény néző, felügyelő és versenyző téren is óriási sikert aratott. A verseny bár hivatalosan zárt kapus volt a járvány miatt, még a jegyeladást is leállították a szervezők a verseny előtt pár nappal, azonban mégis több tízezer néző volt megfigyelhető a szakaszok mentén.
 
Daniel Saskin, a szervező bizottság elnöke szerint bár sok néző volt valóban a rendezvényen, ez mégis alaposan elmarad attól, ami normál helyzetben lett volna várható.
 
“Ha visszatérhetünk a normál életünkhöz és minden újra a régi lesz, akkor fél millió néző is lehet a pályáink mentén. – mondta Daniel Saskin. Éppen ezért szeretnénk a jövőben kisebb változásokat végrehajtani az útvonal terén. Idén a szurkolók egyik pályáról a másikra mentek, de ez nem fog működni, amikor fél millió néző lesz. Hatalmas forgalmi dugók lesznek. Szeretnénk bővíteni a pályák kínálatát, ha sikerülne a tenger melletti szakaszokat is a programba tenni, akkor több fantasztikus pályával tudnánk gyarapodni.”
 
Sajtóinformáció szerint a Horvát Rally 2023-ig lehet a WRC-naptárban, és Saskin is több éves megállapodást szeretne.
 
“2-3 éves szerződést szeretnénk. Természetesen már az első lehetőségért is hálásak vagyunk, és tudjuk, hogy van min javítani még. Idén sokat tanultunk és a jövőben még nagyobb kihívást jelentő szakaszokat tudunk kijelölni.”
 

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.