WRC

Scott Martin Michael Park emléke előtt tisztelgett

Scott Martin, Elfyn Evans navigátora első győzelmét ünnepelhette Svédországban, amit követően nem feledkezett meg arról, hogy Michael Park mennyire ösztönözte abban, hogy ő is megkezdje WRC karrierjét.

Scott Martin 20 évesen, 2001-ben indul első versenyén navigátorként, azonban első vb-futamára csak 2004-ben került sor. A brit navigátor első vb-versenye előtt már jó kapcsolatba került Michael Parkkal. Ez a jó viszony ösztönözte Scott Martint is, a 2004-es Wales Rally előtt.
 
Michael Park a 2005-ös Wales Rallyn vesztette életét, amikor Markko Märtin navigátoraként fának csapódtak a Peugeot 307 WRC-vel. A 39 éves navigátor életét kioltó fa tövén felírat emlékeztet mindenkit a balesetre, mely Markko Märtin utolsó WRC futama is volt.
 
“Sok éven át, amikor dobogóra álltam, vagy jó eredményeket értem el mindig eszembe jutott, hogy mennyit segített Michael Park – mondta Martin. – Jól emlékszem, amikor Markko Märtin és Michael Park első győzelmüket szerezték a 2003-as Akropolisz Rallyn, majd a Finn Rallyn is, ahol az autójuk egyik felkészítője voltam.
Michael csodálatos ember volt, sokat segített nekem és nagyon hálás vagyok neki. Amikor megtörtént a szörnyű balesete nagyon megviselt. Amikor nekem is volt egy nagy balesetem Matthew Wilson mellett és alig tudtam kiszállni az autóból, akkor is sok erőt kaptam Michaeltől.
A svéd győzelem után üzent Robert Reid (Richard Burns navigátora) is, aki ugyancsak komoly benyomást tett rám karrierem során.”

Érdemes elolvasni

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor

Latvala egyszerre három autót épít

Hund Gábor