Rally2 Sajtóanyag

Semmi elvárás…csak élvezzük a pillanatot

Új szív dobog már a BMW-ben, amit hétvégén Kazincbarcikán fog tesztelni az Oroszki Tamás – Fodor Gábor kettős. 

 

Sikerült a vértesi verseny után kicserélni a felrobbant motort?

– Most már úgy néz ki jó úton vagyunk, hogy ismét versenyezhessünk egyet. A legnagyobb kálváriát ugye a Vértesben történt motorunk felrobbanása okozta. Ennek köszönhetően…és mivel már egyébként is kiszolgált minket a verda, így kapott egy új motort. Teljesen más vezetékelése volt, mint az előzőnek, először is át kellett vezetékeltetnem, felprogramozni, aztán hibákat feldobálta…szóval nem unatkoztunk, de új szívet kapott és reményeink szerint szépen fog muzsikálni az új motorral. 

 

Akkor most ismét teljes revízión esett át a BMW?

– Igen, bár ahogy a múltkor említettem ki akartuk húzni még az idei évet, de ez a pár hónap ide vagy oda, már nem oszt nem szoroz. Egyébként minden verseny előtt megtettük a szükséges felkészítést, de azért ez kicsit most időigényesebb volt. Az a lényeg, hogy készen állunk az újabb feladatra. 

 

Hogyhogy nem Lili ül majd melletted az anyósülésen?

– A sztori roppant egyszerű, hiszen Lili másnak navigált volna a tervek szerint, ezért a Fodor Gábor diktálja most nekem Kazincbarcikán a tempót. Közben Liliék mégsem indulnak ezen a futamon, de már nem variálunk, amikor valami le van fixálva, mert az sosem sül el jól. Szóval most Gáborral megyünk a csatába.

 

Csata…vagy csak teszt?

– Jó a kérdés, mert elvárások nélkül szeretnénk autózni, és az, hogy teszt jelleggel indulunk, remélhetőleg pont azt a felszabadultságot adja majd, amire most szükségünk van. Semmi elvárás, ugyanis annyira célba akartam jutni az előző futamokon, hogy már szinte kényszerként telepedett a vállamra. Ezt nem igénylem már, élvezni akarom újra az autóversenyzést, megélni a pillanatokat, és az autó beállítására koncentrálni. Csupa apróságra vágyunk, ami meghozza talán a végső örömünket is végre. 

 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Perro Photo

Érdemes elolvasni

Újra összemérhetik tudásukat Európa élmezőnyével Velenczei Ádámék

Hund Gábor

Kis elvárás…nagy élmény

Hund Gábor

Stabil autózást terveznek Hibjánék a Zemplénben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.