Solberg csapata szünetelteti WRX programját

Petter Solberg WRX csapata, a PSRX 2019-ben szüneteltetni fogja WRX programját, miután a három csapat kiszállásával jelentősen csökken a sorozatban induló csapatok száma.

“Szüneteltetni fogjuk 2019-ben a WRX programot, ami valóban csak szünet és nem végleges kiszállás a sorozatból. A csapatban folytatjuk jövőre is a munkát. Továbbra is hiszek a WRX-ben, hogy ez a sorozat fenntartható, szórakoztató és képes versenyképes futamok megrendezésére.” – mondta Petter Solberg, a PSRX vezetője.

A kétszeres WRX bajnok és egyszeres WRC bajnok norvég versenyző azután döntött csapata programjának szüneteltetéséről, hogy korábban a Peugeot, az Audi és az Olsbergs is a sorozatból való kiszállás mellett döntött, amíg be nem vezetik az elektromos technológiát.

A WRX irányítója, az IMG vezérigazgatója, Paul Bellamy az esettel kapcsolatban elmondta:
“2019-ben nagy lehetőséget kapnak új csapatok, hogy egy olyan versenyképes sorozatban érjenek a csúcsra, mint a WRX. Nagyon sok fiatal, versenyképes versenyző fog jövőre is indulni. A jövő évi 10 versennyel minden eddiginél olcsóbbá tettük a sorozatot. Sok gyártó belépésével kapcsolatban folytatunk tárgyalásokat, akik nagyon várják már az elektromos technológia 2021-ben várható bevezetését.”

A 2018-as világbajnokságban hat csapat vett részt, ebből négy már bejelentette, hogy nem indul 2019-ben.

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali