WRC

Solberg: Elképesztő az autó tapadása

Oliver Solberg vasárnap először tesztelhette a Hyundai i20 Coupe WRC-t, melyben nem szokványos navigátorai voltak.

 
Oliver Solberg Finnországban tesztelhette először az Arctic Rallyra készülve a Hyundai WRC-jét vasárnap. A teszten eredetileg navigátora, Aaron Johnston ült volna mellette, azonban az ír navigátor a járvány miatti korlátozások miatt nem tudott időben megérkezni, így Martin Jarveoja, Ott Tanak navigátora, majd az esti sörtétben történő tesztelésnél Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke ült a fiatal norvég mellé.
 
“Azt hiszem, egész könnyű volt megszokni az autót. – mondta Oliver Solberg. Kicsit könnyebb volt a vezetése, mint gondoltam. Ami igazán elképesztő, az a tapadás szintje volt a kanyarokban. Hihetetlen jó aerodinamikai csomagja van az autónak a középső differenciálművel együtt. Megnéztük a felfüggesztéseket és a differenciálműveket és nagyon jó dolgokat találtunk.”
 
“Jó lett volna néhány nagyobb sebességű kanyarban is kipróbálni az autót, hogy kiderüljön ott miként viselkedik. Szeretném jobban megérteni ezt a fantasztikus autót. Szeretnék kipróbálni néhány hatodik sebességes kanyart is. Szeretnék többet szórakozni az autóban, többet akarok mosolyogni.”
 
“Igazán megtisztelő volt, hogy Andrea Adamo beült mellém, hogy sötétben is tudjak tesztelni. Nagyon jó volt, méltó egy remek nap befejezéséhez. Nagy köszönetet kell mondjak Andreának és a teljes Hyundai Motorsportnak, hogy létrehozták ezt a fantasztikus autót és, hogy lehetővé tették egy álmom elérését. A vezetés mellett nagyon jó volt beszélgetni a mérnökökkel és a szerelőkkel, a csapat minden tagjával. Nagyszerű emberek. Nagyon motiváltak és nagyon profik.”

Érdemes elolvasni

Szardínián is lesz magyar induló – Nevezési lista

Hund Gábor

Új gyártó jöhet a WRC-be

Hund Gábor

Ők indulhatnak a Szafari Rallyn a Hyundaijal

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.