ERC

Solberg és Munster csatája a Rally Hungary-n folytatódik

Az ERC1 Junior bajnokságban Oliver Solberg két verseny után magabiztosan vezetett, ám a Rally Fafe Montelongo versenyt követően már csak 7 ponttal előzi meg a Hyundai junior csapatában induló Grégoire Munstert. A két fiatal csatája a Rally Hungary-n fog folytatódni.

 
Oliver Solberg esélyeshez méltón két győzelemmel kezdett az ERC1 junior bajnokságban az olasz és lett versenyeket követően. Ekkor már-már borítékolható lett volna a svéd volkswagenes év végi sikere, azonban a portugál Rally Fafe Montelongo versenyen komoly problémákba ütközött Petter Solberg fia és előnye 31 pontról 7 pontra csökkent a győzelmet megszerző Hyundai junior csapatában induló luxemburgi Grégoire Munster előtt.
“A hátterünk nem olyan, mint Oliveré, de egyértelmű, hogy ő a jövőbeni WRC gyári ülések egyik fő várományosa. – mondta Grégoire Munster. Idén az ERC1 junior bajnokságban őt is meg kell verni a bajnoki címért, ami nem könnyű. Minden versenyen sikerül fejlődni és tempónk is egyre jobb, így csökken a különbség kettőnk között.”
 
A 19 éves Solberg és 22 éves Munster az ERC1 junior bajnokság mellett komoly eséllyel pályázik az ERC bajnoki címére is, hiszen három versenyt követően Solberg 42, míg Munster 52 pont hátránnyal áll a bajnokság második és harmadik helyén a 2018-es bajnok Alexey Lukyanuk mögött.
Fotó: DPPI

Érdemes elolvasni

Túl az első teszteken a Hyundai új Rally2-es autója

Hund Gábor

Érdi: Nem volt könnyű dolgunk

Hund Gábor

Meglepő dolgot vallott be Lukyanuk

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató