WRC

Solberg megbukott a vizsgán

Petter Solberg fia, Oliver megbukott a Wales Rally előtti elméleti vizsgán, ami a jogosítványhoz kellett, ez pedig majdnem a versenyen való indulásába került.

 
Oliver Solberg első WRC futamára készül Walesben, ahol édesapja, Petter is rajthoz áll, mindketten R5-ös Volkswagennel.
 
Mivel Oliver Solberg nemrég lett 18 éves, a Walesben induláshoz jogosítványt kellett szereznie az Egyesült Királyságban, ahol azonban a közúti járművek elméleti tesztjén megbukott.
 
“Azt gondoltam, egy keveset már tudok a nyomásokról. Nem így lett. Nem tudtam semmit a nyomásokról. Őrület volt ez a pár nap. Kedden rosszul válaszoltam egy kérdésre, majd közölték, hogy megbuktam. Az egész világ összeomlott bennem. Nem akartam elhinni. Hétfőn volt a születésnapom és az egész napot a szobámban töltöttem tanulással. Nagyon ideges voltam, mikor kijöttem a tesztről, azon gondolkoztam, hogy milyen nagy terveim voltak az első WRC futamomon, és most nem tudok vezetni a nagyszerű szakaszokon. Nem is mertem belegondolni, hogy mi lesz, ha apukám meg tudja, mert nagyon fontos volt számára,, hogy együtt induljunk Walesben.” – mondta Oliver Solberg a vizsgáról.
 
Petter Solberg fia ezután hazament, éjjelig ismét tanult, majd visszament vizsgázni és akkor már sikerült.
 
A 2003-as világbajnokot lenyűgözte fia hozzáállása, miután nem sikerült az első vizsgája.
 
“Kicsit idegesen kezdett. Feszült pillanatok, de ez hozzátartozik. Amikor másodszor ment vizsgázni, már magabiztos volt és nyugodt. A sikeres vizsga után már csak a Wales Rallyra akarunk gondolni. Ez egy nagyszerű verseny lesz a családnak. Oliver számára azonban nagyon nehéz lesz, több versenynap, hosszabb szakaszok és rengeteg munka.” – mondta Petter Solberg.

Érdemes elolvasni

Törölték az Észt Rallyt

Hund Gábor

Breen havon tesztel az Azori-szigetekre

Hund Gábor

Tidemand Mexikóban is indul

Hund Gábor