Uncategorized

Solberg nem indul Horvátországban

Megismerve a Horvát Rally nevezési listáit feltűnhetett, hogy Oliver Solberg nem indul az aszfaltos futamon. A svéd versenyző szerint csapata szerette volna így.

 
Oliver Solberg eddig mindkét WRC futamon indult 2021-ben és rajthoz áll a hétvégi Sanremo Rallyn is, azonban a Hyundai nem nevezte Horvátországra. A döntés várhatóan azért született, mert Olivernek az i20 N Rally2-vel jóval sűrűbb lesz majd a programja.
 
“A Hyundai Motorsport készíti a versenyzők programját, és Andrea Adamo, valamint Alain Penassa (csapatmenedzser) valószínűleg tudják, hogy mit szeretnének. – mondta Oliver Solberg a Dirtfishnek. Ismer engem, sohasem szeretnék kiszállni egy rally autóból, legszívesebben benne is laknék. Örülök, hogy a Sanremo Rallyn indulhatok, aztán meglátjuk, hogy hol lesz a következő versenyem. Ami biztos, a Horvát rallyn támogatni fogom Thierry Neuville, Ott Tanak és Craig Breen versenyét is.”
 
A nevezési listából az is feltűnt, hogy Teemu Suninen Ford Fiesta Rally2-vel indul, mag Gus Greensmith és Adrien Fourmaux mellett Niko Pulic és Armando Pereira indulhat Fiesta WRC-vel.
 
Horvátországban debütál az Audi A1 Rally2 az osztrák Enrico Windisch-el, míg a Fiesta Rally3-át László Zoltán és Berendi Dávid állítja csatába először WRC futamon. A mezőnyben még egy magyar páros, a Puskádi János Gódor Barna kettős lesz Skodával.
 
A nevezési listán 12 WRC van, 7 WRC2-es és 15 WRc3-as induló. A Junior WRC-ben 8-an indulnak.
 
A versenyt két hét múlva rendezik.

Érdemes elolvasni

Fogarasié az első kör a Rally2-ben Orfűn

Hund Gábor

Magyar párossal debütál a Rally3-as Ford a WRC-ben – Horvát nevezések

Hund Gábor

WRC futamon való indulás a brit junior bajnok nyereménye

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.