WRC

Solberg nyert, Loubet vezet

Petter Solberg győzelemmel tért vissza a WRC2 mezőnyébe a tavalyi Spanyol Rally után Walesben, a sorozat éllovasa a versenyt követően Pierre-Louis Loubet lett.

 
Nagy csatát hozott a WRC2 versenye Walesben, melyet Petter Solberg és Pierre-Louis Loubet vívott egészen a célig.
A 2003-as rally világbajnok Solberg nyerte az első szakaszt, majd Pierre-Louis Loubet vette át a vezetést péntek reggel, és előnyét a nap végére 35.7 másodpercre növelte Solberg előtt.
 
Loubet tartani tudta egészen a szombati negyedik szakaszig a vezető helyet, Petter Solberg azonban folyamatosan közeledve ekkor ismét az élre állt. a nap következő két szakaszán felváltva hol a norvég, hol a francia versenyző vezette a kategóriát, a napot végül Solberg zárta az élen 12.5 másodperc előnnyel.
 
Vasárnap Petter Solberg már nem engedve ki kezéből az irányítást megnyerte a WRC2 walesi futamát 18.8 másodperc előnnyel Pierre-Louis Loubet előtt. A harmadik helyen a francia Adrien Fourmaux zárt 2:50 perc hátránnyal.
 
A bajnokságban második helyével Loubet vette át a vezetést, előnye 6 pont a most hetedik helyen záró mexikói Benito Guerra előtt, míg a harmadik helyen Kajetan Kajetanowicz és Nikolay Gryazin áll egyaránt 8 pont hátránnyal.
Kajto a verseny harmadik szakaszán három defektet szedett össze, majd szombat délben is ki kellett állnia, így ma a kategória 12. helyét tudta megszerezni.
Nikolay Gryazin a WRC2-n kívül indult Walesben és az RC2-es kategória 5. helyén zárt.
 
A WRC2-ben állt rajthoz első WRC futamán Oliver Solberg is, Petter Solberg fia. A 18 éves versenyzőnek nem alakult jól a debütálás, hiszen az első szakaszon a párásodó szévédő miatt vesztett időt, majd pénteken az első szakaszon baleset miatt állt ki. Szombaton visszatért, de a harmadik szakaszon ismét ki kellett állnia, míg vasárnap az utolsó előtti szakaszon felborult és kiesett. Oliver amikor versenyben volt, akkor megmutatta gyorsaságát és négy szakaszt is nyert.

Érdemes elolvasni

Hibrid WRC, kell ez nekünk?

mihalyi.csaba

Gyorshajtó zónát kapnak a hibrid WRC-k

mihalyi.csaba

Négy WRC-t indít minden gyári csapat

mihalyi.csaba