WRC

Sordo: Én az ordító motor híve vagyok

Dani Sordo, a Hyundai Motorsport versenyzője elárulta, inkább híve az ordító motornak, mint sem a hibrid technológiának.

Mint ismert 2022-ben megjelennek az új generációs WRC-k, melyeket már Rally1-es autónak fognak nevezni és amik már hibrid autók lesznek.

A Rally1-es autók bár sok mindenben hasonlítani fognak a mostani WRC-khez, a hagyományos motor mellett egy akkumulátor is lesz bennük, mely 100 kW erősségű lesz és főként városokban való áthaladásnál fogják használni.

A Rally1-es autókkal kapcsolatban néhány versenyző komoly aggályának adott hangot, és inkább a jelenlegi WRC-k pártjára álltak.

Közéjük tartozik Dani Sordo, a Hyundai spanyol pilótája is.

“Hogy őszinte legyek, el kell mondanom, hogy nem ismerem teljesen jól a szabályokat, de azt már most ki tudom jelenteni, hogy nem vagyok a hibrid technológia híve. – mondta Dani Sordo. Bizonyára azok az autók is szépek és különlegesek lesznek, azonban én inkább a hangosan üvöltő motort használó versenyautókat szeretem. Amikor valaki kint van egy versenyen szereti, ha az autók keresztben közlekednek a pályán, de azt is, ha lehet hallani a hangjukat. Emlékszem, amikor kisgyerekként voltam versenyen, a nézők üvöltöztek, mikor meghallották a közeledő autó hangját. Én is ezt a hangos versenyautót preferálom. Volt szerencsém kipróbálni egy elektromos WRX autót, és, hogy őszinte legyek semmit nem éreztem benne ülve, A Formula E is egy jó sorozat, erős autókkal, izgalmakkal, de hang nélküli autókkal.”

Érdemes elolvasni

25 éve nem volt példa hasonlóra

Hund Gábor

Katsuta: Ötből négy futamon indulhat

Hund Gábor

Tudna működni a költségkalap a WRC-ben?

Hund Gábor