WRC

Sordo: Nagyon rossz volt a teljesítményem

A Szardínia Rallyt sorozatban másodszor nyerte meg és így karrierje harmadik WRC futamgyőzelmét szerezte Dani Sordo, mégis önkritikus magával szemben, szerinte nagyon rossz teljesítményt nyújtott vasárnap.

 
Dani Sordo majdnem fél perc előnnyel várhatta a vasárnapi négy szakaszt a mögötte hatalmas csatát vívó Thierry Neuville és Sébastien Ogier előtt.
 
A spanyol versenyző előnye már az első szakasz után 15.2 másodpercre csökkent, ami a verseny végéig 5.1 másodpercre csökkent.
 
“Vasárnap nagyon rossz volt a teljesítményem, annak ellenére, hogy sikerült mindenkit megelőznöm. – mondta Dani Sordo. Nehéz volt, mert nem akartam hibázni, de nem szerettem volna a versenyt sem elveszíteni. Nehéz volt úgy versenyezni, hogy hibát sem akarsz elkövetni, de az előnyöd is megszeretnéd tartani. Végül viszont sikerült nyerni és ez jó.”
 
A Hyundai spanyol pilótája hibázott az első szakaszon.
 
“Az első pálya első kanyarjában kissé szélesre mentem és megütöttem az autó hátulját. Ezt követően viszont jobb volt a tapadás és a tempóm is rendben volt.”
 
A Power Stage első teljesítésénél viszont sikerült 9 tizeddel növelnie előnyét.
 
“Azon a szakaszon szerettem volna nagyon nyomni és bár Thierry Neuville-től kikaptam, a mögöttem álló Sébastien Ogier-t 9 tizeddel megvertem. A szakasz második teljesítése előtt 10 másodperc előnyöm volt és akkor már tudtam, hogy ha nem hibázok nagyot, akkor ezt megtudom tartani. A záró szakasz mégsem volt könnyű, mert egyszer azt hittem, hogy defektem van.”

Érdemes elolvasni

Jól kezdtek László Zoltánék a Montén

Hund Gábor

Millener: Ez a hála a kemény munkáért…

Hund Gábor

Tanak hibátlan az első nap után

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató