WRC

Sordo: Nem ez a munkám

Dani Sordo is jelen volt a Monte-Carlo Rallyn, ahol bár nem indult, Thierry Neuville-t tanácsaival ellátva mégis hozzásegítette a győzelemhez.

 
Thierry Neuville jégkéme eredetileg a korábbi WRC sztár, Bruno Thiry volt, ám a belga legendát betegsége miatt Dani Sordonak kellett váltania szombat reggeltől.
 
“Kemény feladat volt. Nagy problémát jelentett, hogy miközben kötelességemnek éreztem, hogy segítsek Thierry-nek, meg kellett tanulnom egy másik versenyző gondolataiba látni és rá kellett jönnöm, hogy milyen információkra van szüksége. Eleinte voltak nehézségeink, de később már jobban megértettük egymást. Thierry minden alkalommal kikérte a véleményem a gumiválasztásnál. Volt, amikor nem értettünk egyet és azt mondtam, hogy ne azt válassza, de ő azt felelte, hogy megmutatja, hogy jól döntött.” – mondta Dani Sordo, aki csak a március Mexikó Rallyn kezdi a szezont.
 
Thierry Neuville végül vasárnapi teljesítményével megnyerte a Monte-Carlo Rallyt.
 
“Pénteken este ültünk le átbeszélni Danival a dolgokat és, hogy mit, hogyan szeretnék, ha csinálna. Szombat reggel már nagyon jól csinálta a feladatát. Megértette, hogy mire van szükségem és, hogy azt hogy kell elmagyaráznia. Szombat délután és vasárnap már jobban tudta segíteni a versenyzésem, mint előtte Bruno Thiry tette.” – mondta Thierry Neuville.
 
Dani Sordo arra a kérdésre, hogy a jövőben is segítene-e Thierry Neuville-nek, így válaszolt: “Nem ez a munkám. Most csak szívességből segítettem.”

Érdemes elolvasni

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor

Főként európai versenyek lesznek 2021-ben

Hund Gábor