ORB Rally Sajtóanyag

Strider Zoltán: Új fejezet kezdődik

Új autóval és új bajokságban vág neki a 2020-as szezonnak a V-V Rally Racing párosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó. A srácok egy Peugeot 208 R2-re váltottak, amivel a hétvégi FRT Rally-n mutatkoznak be.

„Fiatalkori dédelgetett álmom volt, hogy Mitsubishivel versenyezzünk, ami szerencsére sikerült is. Hét évet mentünk EVO VI-os és IX-es autókkal, voltak jó szezonjaim velük, nagyszerű élmények kötődnek mindkét autóhoz. Sajnos az ORC-s előrehaladott fejlesztések sok fejtörést okoztak nekünk és a csapatnak, ezért is jött el az idő, hogy kipróbáljunk valami újat, nem mellesleg kétgyerekes apaként jobban törekednék a biztonságra. Az elmúlt évben többször is tapasztaltuk, hogy kétszázas tempó felett autózunk helyenként. Ez egy versenyző szájából kicsit érdekesen hangzik, de ez az igazság” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán, majd hozzátette. „Hosszú egyeztetés és érdeklődés után sikerült dönteni és egy Peugeot 208 R2-re esett a választásunk. Andris már navigált ilyen autóban, és sokszor felemlegette, hogy nagyon jó kis kocsi.”

Az autó a PH Sport műhelyében épült, egy szezont futott a német bajnokságban és nagyon sok pótalkatrész társaságában került a Velenczei csapathoz.

„Volt szerencsém közúton menni kicsit az autóval, ami nagyon kezes bárányként mutatkozott be számunkra. Persze egyből megjött a gondolat, hogy menjünk vele versenyezni, így választottuk a hétvégi Frt Rallyt ki, ahol én és Ádám is kipróbáljuk” – folytatta Zoli.

Zoli és Andris az autóval ezután az Országos Rallye Bajnokságban versenyeznek, de nem a Peugeot Kupában, mert az olaj cégek ütközése nem teszi ezt lehetővé.

„Elsődlegesen öt versenyt tervezünk menni idén rallye1-ben, de nem zárjuk ki az egyik murva versenyt sem, erről később döntünk majd” – zárta a beszélgetést Strider Zoltán.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

Érdemes elolvasni

Brnoban már bajnoki címekért küzdöttek a GRT újoncai

Hund Gábor

Szerencsés győzelem a Kakucs Ringen

Hund Gábor

Losonczy Levi: Az idei legjobb

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!