WRC

Súlyos szavak Ogier-től

„Nem tudok tenni semmit. A gyorsasági rendben volt, de nem tudom vezetni ezt az autó“ – mondta Sébastien Ogier a Deutschland Rally 16. szakaszának a céljában.

Súlyos szavak ezek a hatszoros világbajnoktól, aki már a verseny elején kijelentette, nagy szerencsére lenne szüksége a győzelemhez.

Az első nap láthattuk a belsőkamerás felvételeken, hogy mennyire küzd a Citroën C3 WRC kezelhetőségével és az alulkormányzottsággal. Ennek ellenére a szombati nap feléig Tänak és Neuville mögött a harmadik helyen állt és úgy tűnt, hogy Meeke-et és Latvalát is maga mögött tudja tartani a csúcsformában lévő Toyota Yarisokkal.

Szombat délután azonban a híres Panzerplatte gyorsaságikon teljesen elvérzett a Citroën. Ogier-t mind a két Toyota megelőzte, ráadásul defektet kapott és a nyolcadik helyre esett vissza.

Ezek után a frusztráltsága érthető lenne, de Ogier általában képes arra, hogy a legrosszabb szituációból is kihozzon valami elfogadhatót. Most azonban teljesen kilátástalannak érezte a helyzetét.

Csapattársa, Esapekka Lappi, aki két gyorsaságival a vége előtt Ogier előtt a hetedik helyen állt, szintén csak a fejét csóválta.

„Nem tudom… amint felhordásos a pálya… áhhh.“

Sebastien Ogier (FRA) Julien Ingrassia (FRA) of team Citroen Total WRT is seen racing at special stage 12/14 – Arena panzerplatte during the World Rally Championship Germany in Bostalsee, Germany on August 24, 2019

Érdemes elolvasni

Östberg: A Citroen vissza fog térni a WRC-be

Hund Gábor

Lappi már a rajt előtt kiesett visszatérő versenyén

Hund Gábor

Rovanpera már az észt teszten is oda tette magát

Hund Gábor