WRC

Suninen: Stresszes a helyzet

Teemu Suninen Szardínián újra a Ford Fiesta WRC-be ülhetett, ám öröme nem sokáig tarthatott.

 
Teemu Suninen a Monte és a finn Arctic Rallyn elért nyolcadik hely után ismét a Ford Fiesta WRC-be ülhetett, ám a szezonnyitóhoz hasonlóan Szardínián is már az első szakaszon kiesett.
 
“Nem sok emléke lehet rólam az utókornak erről a versenyről. – mondta Temmu Suninen. Nagy kihívást jelentett a verseny, mely gyakorlatilag az első szakaszon már összeomlott. Utána már nem sok mindent tudtam tenni. Elsősorban a gumiabroncsokról tudtunk információt szerezni a versenyen, hiszen először vezettem a Pirelli murvás gumijain. Most már másabb lenne elkezdeni a versenyt. Már tudom, hogy miként viselkednek a gumik és miként kell őket használni és tudom, hogy mi a jó beállítás és milyen stílusban kell vezetni.”
 
Suninen dolga tehát igen nehéz volt a verseny kezdetén, hiszen nem tudott a rajt előtt tesztelni.
 
“Egy tesztnapra szükségünk lenne a felgyorsuláshoz, hiszen több mint egy éve nem teszteltünk murván. Ugyancsak stresszes a helyzet, amikor a közlemény megjelenése előtt 2 órával tudod meg, hogy milyen autót vezethetsz a következő versenyen. Most el kell felejteni a múltat és csak a jövőre kell koncentrálni.”
 
Teemu Suninen a horvát és portugál versenyt követően Kenyában ismét a Rally2-es autót vezetheti, míg a WRC-be Adrien Fourmaux ülhet.

Érdemes elolvasni

Brutálisan bekezdett a Toyota a Szafari Rallyn

Hund Gábor

Nézd élőben a Szafari Rally shakedown szakaszát!

Hund Gábor

91 évesen a Szafari Rallyn a háromszoros Európa-bajnok

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.