Szabó Krisztián világbajnoki negyedik helyezéssel kezdett

Abu Dhabiban megkezdődött az idei Ralikrossz Világbajnokság, ahol Szabó Krisztián a negyedik helyen zárt a döntőben, míg a győzelmet Kevin Hansen szerezte meg.

Az idei WRX szezonra minden gyártó elhagyta a sorozatot, miután a szervezők elcsúsztatták az elektromos technológia bevezetését, így alaposan átalakult a mezőny és főszerephez jutottak olyan versenyzők, akik a gyári csapatok jelenléte mellett nem biztos, hogy futamgyőzelemre pályázhattak volna.

Az Abu Dhabiban megrendezett nyitó futamon 17 versenyző indult, közöttük Mattias Ekström csapatában Szabó Krisztián.

A kétszeres S1600-os európa-bajnok az első napon még csak a 12. helyen állt, két előfutamban megszerzett 10. helyezés után, azonban szombaton egy második és egy hatodik időt követően a hatodik helyen került a legjobb 12-be.

Krisztián a második elődöntőben a harmadik helyen zárva jutott a döntőbe, ahol nagyszerű versenyzéssel a negyedik helyen zárt Kevin Hansen, Niclas Grönholm, Liam Doran mögött és Janis Baumanis és Timo Scheider előtt. A felügyelők a döntő után Niclas Grönholmot és Janis Baumanist is megbüntették, így mindketten egy helyet vesztettek.

A szokásosnál is több ütközést hozó verseny után a világbajnoki pontversenyt Kevin Hansen vezeti, míg Szabó Krisztián az ötödik.

A 10 futamos WRX szezon három hét múlva Barcelonában folytatódik.

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország