ORB

Szauer Gergőék visszatérnek a korábbi sikerek helyszínére

A Salgó Rallyn aratott győzelem után Szauer Gergő és Kerék István a bajnokság éléről várja a Miskolc Rallyt, ahol szeretnének ismét sikeresen szerepelni a Ford Fiesta Rally4-gyel.

 
„A Salgó Rallyn aratott győzelem után már nagyon várom Miskolcot is. – mondta Szauer Gergő. Az első verseny előtt bár csak egy keveset, de tudtunk tesztelni, ez most azonban kimaradt. Az autón nagy változtatás nem történt, szerencsére sértetlen maradt Salgótarjánban. A mostani miskolci pályákon már versenyeztem Ladával és tavaly Peugeot-val is, sőt a Ladával a Rally2-ben már tudtunk abszolútat is nyerni. A hétvégi versenyre a korábbi belső felvételekkel készülök. Szeretném, ha ismét a győzelemért tudnánk harcolni. Az időjárás különösebben nem befolyásol, csak legyen megfelelő gumink az adott körülmények között.”
„Számomra is ismerősek lesznek a miskolci pályák, hiszen én már 1994-ben versenyeztem a környéken Horner Péterrel. – mondta Kerék István. Ezúttal Gergő tavalyi belső felvételei alapján már el tudjuk készíteni az itinert, a pályabejáráson pedig csak korrigálni kell. A pályákat jól ismerem, hiszen Turi Tomival nyertünk is, Hideg Krisztiánnal pedig 3. helyen zártunk N-es Mitsubishivel ezen a versenyen. Egyedül a Sátai szakaszon lehet néhány rész, amit nem ismerek. Kijelenthetem, hogy szeretem ezt a versenyt és a pályákat. Akárcsak Pécs környékén, Miskolcon is sok barátom, régi ismerősöm van. A Salgó Rallyn elért siker után szeretnénk most is hasonló eredménnyel zárni, de azért a végső győzelemre 3-4 páros képes lehet. Az időjárás engem sem befolyásol, viszont mivel vezetünk a bajnokságban, nem szeretnénk minden áron kockáztatni ezeken az igazán gyors pályákon.
A Miskolc Rally pénteken prológgal indul, szombaton négy szakaszt háromszor teljesítve 134 km-en át zajlik majd.
Hund Gábor

Érdemes elolvasni

Országos Rallye1 Bajnokság 2020. évi állása

Hund Gábor

Az meg van még, hogy mentek Kakusziék a Volkswagennel? – Best of onboard

Hund Gábor

Mi se tudtuk bevenni Egert!

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!