WRC

Szeptemberben lehet az észt WRC futam

Ezen a héten fény derülhet a WRC további menetrendjére 2020, benne az Észt Rallyval, mely várhatóan szeptemberben lenne.

“A WRC promoterével és az FIA-val továbbra is folynak a tárgyalások. – mondta Urmo Aava, az Észt Rally versenyigazgatója. A lehető legjobb megoldást szeretnénk, olyat ami jó Észtországnak és az autósportnak is. Talán úgy tűnik, mintha késleltetnénk a verseny bejelentését, vagy nem bejelentését, de ez nem így van. Egy WRC futammal kapcsolatos tárgyalás általában 6 hónapig tart, most gyorsított ütemben kell mindent megoldani.”

Aava elárulta, valószínűleg rövidebb lenne az észt WRC futam, mint általában vb-s verseny.

“A költségcsökkentés miatt nem szeretnénk a legjobb ötleteket feláldozni, de valószínűleg a táv rövidebb lesz, mint 300 km. Képesek lennénk ekkora táv kialakítására is, de az FIA és a WRC nem feltétlenül szeretne ekkora versenyt.”

Ha lesz észt WRC futam, akkor is inkább szeptemberben lenne megrendezve, mivel Észtországban augusztus végéig nem lehet tömegrendezvényeket lebonyolítani.

“Ha az Észt Rallyról, mint WRC futam beszélünk, akkor szeretnénk, ha az egész világ megtudná, hogy milyen nagyszerű hely az országunk. Ez pedig nem megvalósítható zárt eseményként. Ha WRC futamnak adhatunk otthont, akkor nem csak megrendezni szeretnénk, de azt is szeretnénk, hogy mi rendezzük meg a legjobban.”

Érdemes elolvasni

25 éve nem volt példa hasonlóra

Hund Gábor

Katsuta: Ötből négy futamon indulhat

Hund Gábor

Tudna működni a költségkalap a WRC-ben?

Hund Gábor