Gokart

Szerencse a technika ellen

Pályafutás egyik legfurcsább versenyhetét élte át Hideg Ádám a WSK Euro Series első fordulóján az olaszországi Sarnóban. A technika egész héten nem akart összeállni. A váz sem működött igazán, de a legnagyobb probléma a motorerővel volt. Viszont a szerencse egészen az elődöntőig – időnként hihetetlen módon – Ádám mellett állt.

„Nagyon jó rajtjai voltak Ádámnak, látszott, hogy az előző hétvégén megszerzett hatodik helyezés nem a véletlen műve volt, viszont ezen a héten akkora motorerő hátrányban voltunk, hogy a rajtokat leszámítva egyetlen előzést sem láttunk tőle“ – mondta Hideg Krisztián csapatvezető.

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Sarno

Ádám az időmérő futamán a Mini kategóriában 4. lett, összességében pedig a 46 fős mezőnyből a 7. helyen jutott tovább. A négy előfutam során egy 4. és két 5. helyet szerzett, egyszer pedig műszaki hiba miatt kiesett.

„Hihetetlen szerencséje volt, két előfutamban is ütközés volt előtte az utolsó körben, ahol a motor miatt akkora hátrányban volt, hogy pont kimaradt a balesetből, kikerülte őket és három–négy helyet javított. Egyszer pedig úgy ért célba, hogy mögötte volt ütközés és szabályosan belökték a célba, amivel megint csak nyert egy pozíciót.“

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Sarno

Az elődöntőre elfogyott a szerencséje, a rajtnál kilökték és az utolsó helyre esett vissza, ahonnan nem tudott előrébb kerülni, végül a 16. helyen döntőbe jutott, ahol a 32. helyről nagyon jól rajtolt, de nem tudta tartani a pozícióját és 28.-nak futott be.

A WSK Euro Series szeptemberben folytatódik, a csapat azonban már a jövő héten újra rajthoz áll Spanyolországban.

WSK Euro Series – 1. forduló Sarno (2020. július 8–12.) Hideg Ádám eredményei

Mini döntő: 28.
Mini A elődöntő: 16.
Mini előfutamok összesített: 12.
Mini BC előfutam: 5.
Mini BE előfutam: 16.
Mini AB előfutam: 5.
Mini BD előfutam: 4.
Mini időmérő összesített: 7.
Mini időmérő futam: 4.
Mini résztvevők: 46

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Sarno

Érdemes elolvasni

Dobogó az első Junior versenyen

mihalyi.csaba

Körrekord Triscinában

mihalyi.csaba

Molnár Martin nyerte a MiniMaxot

mihalyi.csaba