Mihályi Csaba blogja Rally WRC

Szerintem Meeke

Lassan két hete ért véget a Monte-Carlo Rali, de a Rally Café szerkesztése során volt szerencsém újra átnézni az eseményeket.

Arra sokan emlékszünk, hogy az utolsó gyorsaságin milyen drámai körülmények között dőlt el a győzelem, de abba a közvetítések során nem tekinthettünk bele, mekkora volt a feszültség Ogier Citroën C3 WRC-jében. Ezt érdemes lesz elolvasni a Rally Café februári számában.

Viszont egy dolog nagyon megragadt bennem. Már akkor nagyon örültünk, amikor a Toyota leszerződtette Kris Meeke-et, amikor először vezette a Yaris WRC-t és fülig érő szájjal mesélt róla.

Aztán jött a puding próbája, az evés, a Monte-Carlo Rali első szakasza, ahol Meeke a második időt autózta.

Aztán jött a defektje a második szakaszon, amire azt gondolhattuk, hogy na persze, megint hibázott, de kiderült, a Toyota hozott túl gyenge felniket a versenyre, ami Meeke esetében két, Tänak esetében pedig egy defektet eredményezett és könnyen lehet, hogy a felni választáson úszott el a Toyota kettős győzelme.

Meeke az erőgyorsaságira koncentrált, amit megnyert. Úgy nyerte meg, hogy azon a pályán tolta ki a szemét Ogier a Citroënnek és Neuville a Hyundainak, Meeke csapattársa, Tänak pedig a defekt utáni frusztrációját adta bele egy erőgyorsasági győzelembe.

Mégse ők nyerték, hanem Meeke. Egy ilyen teljesítményhez pedig az embernek nagyon helyén kell lennie a szívének és az eszének is. Lehet, hogy Meeke sok Citroënt tört az elmúlt években és az is lehet, hogy a Toyota karosszéria műhelyét is fogja még foglalkoztatni, de a Montén egy nagyon erős Kris Meeke-et láttunk versenyezni. Ha pedig legközelebb a Toyota felnije is bírja, akkor komoly gondokat fog még okozni az idén.

A legjobban azonban a nyilatkozata tetszett: „Most mentem először szöges gumikon száraz aszfalton, a mérnököm ezért azt javasolta, ne tekerjem fel a turbónyomást, én meg ott álltam a rajtban és gondoltam, fuck it, nézzük mit tud az autó. Feltekertem a nyomást és huhuhuhúúú, fantasztikus volt, egyszerűen fantasztikus.“

Szerintem Meeke az egyik legjobb arc.

(Meg a többiek)

Mihályi Csaba

Érdemes elolvasni

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Neuville: Gyakran nagyon közel vagyunk, de mindig kikapunk

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.