ERC Magazin

Sztárok születtek az Eb-n

Örség- és korosztályváltásnak lehetünk szemtanúi az Európa-bajnokságon, ahol két fiatal, Filip Mares és Chris Ingram tör a nagy öregek babérjaira. Még csak két éve ülnek R5-ös autóban, de már az idén a bajnoki címért szállnak versenybe.

Részlet a Rally Café 2019. szeptemberi számában megjelent cikkből.

A szezon elején még azt találgattuk, hogy a 44 éves Lukas Habaj vagy a 38 éves Alexey Lukyanuk lesz-e az idei Európa-bajnok és egy kicsit hiányoltuk is, hogy nincs komoly ellenfelük, aki a teljes szezonban indulna.

Chris Ingram és Filip Mares ugyan ott voltak a mezőnyben, de az év elején még csak egyszezonnyi tapasztaltuk volt R5-ös autóval, ezért tőlük azt vártuk, hogy tanulnak és majd szép lassan beérnek, illetve hogy az ERC1 junior bajnoki címéért vívnak majd jó kis csatát. Annál is inkább, mert az (R2-es) junior Eb-n pár éve már volt előéletük.

(…)

„Három éve a junior-Eb-n versenyeztem ellenük – mondta Klausz Kristóf, már akkor is látszott rajtuk, hogy nagyon gyorsak, a győzni akarásuk és az elhivatottságuk példaértékű volt és ez mostanra még talán jobban nőtt.

Nagyon összeszedetten versenyeznek és iszonyú jól bírják a nyomást.

Kettejük közül Ingramot emelném ki, aki komolyabb támogatói háttér nélkül még nagyobb nyomás alatt versenyzett, mint Mares és így is tökéletesen teljesített.“ Kristóf még hozzátette azt is, hogy szerinte a két fiatal, akár már az idén megelőzheti a nagy öregeket az Eb-n.

A teljes cikket a Rally Café szeptemberi számában olvashatjátok, amelyet keressetek az újságárusoknál, a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy megvehetitek online itt: http://www.dimag.hu/magazin/RallyCafe

Érdemes elolvasni

Solberg és Munster csatája a Rally Hungary-n folytatódik

Hund Gábor

Mikkelsen még idén visszatér a WRC mezőnybe?

Hund Gábor

Mikkelsen: Várom, hogy a győzelemért harcolhassunk a Rally Hungary-n

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató