Tábori Ákos: Teljesítettük az idei célt

Tábori Ákos idén azzal a céllal indult az ORB 3-as kategóriájában, hogy dobogón végezzen a bajnokság végén. Ezt az eredményt sikerült is elérnie az LPWM Sport csapata által felkészített Mitsubishivel.

Tábori Ákos idén az LPWM Sport csapatában egy Mitsubishivel állt rajthoz az ORB 3-as kategóriájában, ahol szeretett volna minél jobb eredményt elérni.

„Az idei évnek úgy álltunk neki, hogy szeretnénk kategóriánkban dobogóra állni! A Mitsubishi és az LPWM Sport csapatában ehhez mindent meg is kaptunk. Mind a nyolc ORB futamon elindultunk, mely során öt fantasztikus navigátor ült mellettem: Bartha Nándor, Szegő János, Nagy Attila, Kürti Tamás és Répás Zoltán. Az autó remekül működött egészen az utolsó versenyig, így nagyon jó volt vele versenyezni. Nyíregyházán volt egy olyan műszaki hibánk csupán, ami az első versenynapon kiállásra kényszerített bennünket.” – idézte vissza a szezont Tábori Ákos a Rally Café kérésére.

A szezon során Szombathelyen, Székesfehérváron, Veszprémben és Ózdon is a kategória 2. helyét, Pécsett pedig a harmadikat szerezte meg Ákos, amivel az év végi második helyen végzett Nagy Mátyás mögött.

„Mivel a célunk, hogy dobogón zárjuk a szezont, sikerült, így teljes mértékben elégedettek lehetünk a 2. hellyel. Azt gondolom, ha a szezon elején kicsit bátrabb vagyok, akkor talán jobb is lehetett volna.” – értékelt Ákos.

A 2018-as bajnokságban a veszprémi murvás verseny tetszett leginkább a mitsubishis pilótának.

„A szezonból talán a veszprémi futamot élveztem a legjobban, nagyon jó érzés egy összkerekes autóval murván menni! Elindultunk a horvát Opatija Rallyn is, amelynek fantasztikus hangulata van. Mivel Nyíregyházán nem sikerült pontot szerezni, így kissé rosszul záródott a szezon, de ez is erőt ad a jövő évi folytatáshoz.” – zárta Ákos, aki számára még nagyon képlékeny a 2019-es szezon, de ha sikerül, szeretne elindulni néhány Mitropa Kupa versenyen.

 

Készítette: Hund Gábor
Fotó: LPWM Sport

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein