WRC

Tanak a Hyundainál, Ogier a Toyotánál?

Sajtóértesülés szerint Ott Tanak jövőre a Hyundai versenyzője és Thierry Neuville csapattársa lehet. Az észt korábban kijelentette, hogy a Hyundaijal folytatott tárgyalások nem jártak sikerrel és már nem barátja a koreai gyártónak.

 
A Motorsport.com oldal értesülése szerint Ott Tanak jövőre a Toyotától a Hyundaihoz igazol és Thierry Neuville csapattársa lesz. A brit oldal értesülése szerint Tanak október elején kötötte meg szerződését a Hyundaijal.
 
“Nem szerződtünk le Ott Tanakkal. Előbb megszeretnénk nézni, hogy alakul ez a történet. Nem tudom, hogy Ott kötött e szerződést valakivel. Ebben a filmben sok szereplőt látok, sokak pedig jóval okosabbak, mint én. Nem tudok harcolni a többiekkel ebben a filmben.” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai csapatfőnöke.
 
Tommi Makinen, a Toyota vezetője szintén nem tudott konkrétumot mondani.
 
“Egyáltalán nem tudok erről mit mondani. Folyamatosan tárgyalunk még mindig Ott Tanakkal.” – mondta röviden a négyszeres világbajnok csapatvezető.
 
Ha Tanak a Hyundaihoz igazol, úgy Neuville-lel teljes szezont menne jövőre, míg Dani Sordo és Sébastien Loeb felváltva vezetné a harmadik autót. Andreas Mikkelsen és Craig Breen várhatóan távozna a csapattól.
 
A Toyotánál csak Kalle Rovanpera szerződtetése biztos, míg Kris Meeke-kel és Jari-Matti Latvalával még folynak a tárgyalások.
 
A spanyol szervizparkból származó információk alapján Sébastien Ogier távozhat a Citroentől és utolsó WRC szezonjában a Toyota versenyzője lehet.

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.