WRC

Tanak: Az FIA-nak és a promóternek tükörbe kell néznie

Ott Tanak egy észt lapnak adott nyilatkozatában szomorúnak nevezte a Citroen kiszállását a WRC-ből és cselekedetre szólítja az FIA-t és a WRC promóterét.

 
“A Citroen kiszállása egyértelműen szomorú a WRC-nek. Az FIA-nak és a WRC promóternek tükörbe kell néznie és minden el kell követnie, hogy a sorozat ne váljon még kevésbé népszerűvé. A WRC néhány éve jól teljesít, de ez nem jelenti azt, hogy a fejlődésnek lassulnia kell. Itt az ideje, hogy egyértelmű iránymutatásokat tegyenek a jövővel kapcsolatban.” – mondta Ott Tanak az észt Delfi magazinnak.
 
Ott Tanak elárulta azt is, hogy miért igazolt a Toyotától a Hyundaihoz 2020-ra és 2021-re.
 
“Az átigazolásról a döntést Wales után hoztam. A Hyundai folyamatosan egyre erősebbé válik és egy nagyon erős csapata van, ez döntött mellettük. Nilván a legegyszerűbb az lett volna, ha maradok a Toyotánál, de folyamatosan szeretnék fejlődni, és ehhez csapatot kellett váltanom.” – tette hozzá a 32 éves versenyző, aki első vb címét szerezte idén.

Érdemes elolvasni

A rekordokat döntő Loeb büszke a Török Rally után

Hund Gábor

Neuville: Több szakasz végén is megszédültem

Hund Gábor

Evans: Már lemondtam a győzelemről

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!