WRC

Tanak egy álma teljesül

A WRC címvédőjének, Ott Tanaknak egy álma teljesül azzal, hogy szeptemberben az Észt Rallyn WRC futam keretében versenyezhet, de a Hyundai pilótája ugyanezt gondolja a szurkolóival kapcsolatban is.

Tegnap sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy szeptember elején WRC futamnak adhat otthont Észtország és az Észt Rally.

“Ez egy különleges dolog. – mondta Ott Tanak. Néhány éve az észt szurkolók már hazai helyszínként tekintenek olyan versenyre, mint a Finn Rally, azonban ez most valóban hazai verseny lesz.”

Ott Tanak bár jól ismeri az észt verseny pályákat, tudja, hogy a szeptember 3-6 közötti versenyen nagy harcra kényszerül majd.

“Biztos vagyok benne, hogy az otthoni helyszín és a szurkolók támogatása extra erőt fog adni, de ezen a szinten már semmi sem könnyű. Sok jó versenyző van a WRC-ben, ezért nagy harc lesz Észtországban is. Azt is tudjuk, hogy gyors tempójú verseny lesz, és tudjuk, hogy csapatunk miként szerepelhet ilyen futamon. Minden csapattag a maximumot fogja majd kihozni magából, hogy a győzelemért harcolhassunk.”

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor