WRC

Tanak: Fontos lesz megoldást találni a problémára

Ott Tanak a hétvégi Horvát Rallyn nem tudta felvenni a tempót igazából legfőbb riválisaival, amire szeretne megoldást találni.

 
Ott Tanak Horvátországban nem tudott lépést tartani Sébastien Ogier-val, Elfyn Evans-szel és csapattársával, Thierry Neuville-el sem, és végül a negyedik helyet szerezte meg.
 
A 2019-es világbajnok a versenyt követően beismerte, hogy elmaradt riválisainak tempójától, azonban minél előbb szeretne megoldást találni a problémára, hiszen Belgiumban, Spanyolországban és Japánban is aszfalton kell majd gyorsnak lennie.
 
“Azt hiszem, ezzel az autóval csak Thierry Neuville tud igazán gyors lenni aszfalton. – mondta a WRC oldalának Ott Tanak. Thierry valószínűleg már megszokta és megtanulta aszfalton is az autót. Azonban az aszfalt idén nagyon szerepet tölt be a WRC-ben, így fontos lesz megoldást találni. Más esetben nagyon nehéz lesz a vb címért harcolni. Nagyon jó volt tanulni a hétvégéből, és nagyon jó ilyen nehéz versenyen tanulni, de most elemeznünk kell a dolgokat.”
 
Ott Tanak végül másfél perc hátránnyal zárta a versenyt.
 
“Nyilván ez nem az a tempó volt, amit szerettünk volna Horvátországban. Nagyon tudom élvezni az aszfaltos versenyeket, de ezúttal messze voltunk a komfortzónánktól. Thierry teljesítményére azonban építhetünk.”

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.