WRC

Tanak: Jó döntés volt a Hyundai

Ott Tanak azt mondta, hogy jól döntött, amikor a Toyotától a Hyundaihoz igazolt, mert a koreai gyártónál több esélyt lát további vb címek megszerzésére.

 
Ott Tanak idén első vb címét szerezte azzal a Toyotával, melyet a szezon után elhagyott, hogy az idei gyári világbajnokhoz, a Hyundaihoz igazoljon.
 
A 32 éves észt versenyző azonban biztos benne, hogy jól döntött.
 
“Soha nem könnyű egy jó csapatot elhagyni, különösen igaz ez a Toyotára és a Yaris WRC-re. Nagyszerű két évet töltöttem velük. Egy jó csapatban maradni a legkönnyebb döntés, de még érzek motivációt arra, hogy tovább lépjek és egy másik csapattal szerezzek további vb címeket.” – mondta Ott Tanak.
 
Az észt versenyző elárulta, nem haraggal vált el Tommi Makinentől, a Toyota csapatvezetőjétől.
 
“Hosszú ideig tartottak a tárgyalások, és azt hiszem jó döntés volt a Hyundai-hoz igazolni, Tommi Makinennel nem haraggal váltunk el, továbbra is jó a viszonyunk, de 2020-ban már egymás ellen harcolunk. Andrea Adamo hasonló hozzám, ő is szereti a maximumot kihozni a helyzetekből, és a Hyundai csapata eléggé motivált ahhoz, hogy jó esélyem legyen velük is harcolni a vb címért. A Hyundai idén több versenyt is nyert, ráadásul a gyártók világbajnoka lett, így nem kételkedem benne, hogy a Hyundainál vagyok a legjobb helyen.” – mondta Ott Tanak.

Érdemes elolvasni

Tanak tanult a hibákból

Hund Gábor

Tanak: Inkább fájjon mindenkinek

Hund Gábor

Neuville magabiztosan nyert Olaszországban

Hund Gábor