WRC

Tanak: Kemény munkát kell végeznünk, hogy nyerjünk

Ott Tanak szerint kemény munkát kell elvégezni, hogy nyerni tudjon az Arctic Rallyn a nagyon erős Toyota ellen.

 
Ott Tanak és Thierry Neuville a hétvégi észt szezonnyitón igyekezett tesztelni az Arctic Rally előtt. Az Otepaa Rallyt megnyerő észt versenyző szerint kemény munka vár rájuk, ha nyerni szeretnének Lappföldön a Toyoták ellen.
 
“Összességében nagyon megterhelő verseny volt az észt. – mondta Ott Tanak. Az egész versenyen kiváló havas körülmények voltak, hasonló volt, mint a hónap eleji teszten. Volt keskeny, gyors és technikás szakasz is, így nagyon jó információkat tudtunk gyűjteni. Most van még két hét, hogy jobban felkészüljünk az Arctic Rallyra, ahol nagyon kemény versenyünk lesz a Toyota ellen. Kemény munka vár még ránk a verseny előtt.”
 
Thierry Neuville takarított Észtországban, azonban így is fontos munkát tudott végezni.
 
“”Azért érkeztünk Észtországba, hogy megpróbáljunk felkészülni az Arctic Rallyra és megtaláljuk a jó beállításokat. – mondta Thierry Neuville. Az egész versenyen javultunk, egyre jobban éreztük magunkat az autóban. A körülmények azonban folyamatosan változtak, így nehéz verseny volt. Végül azt gondolom, hogy jó munkát sikerült végeznünk. A verseny előtt volt egy terv, melyet mindenki betartva dolgozott. Minden új alkatrész ki próbáltunk, amit korábban csak korlátozottan használhattunk és most tudjuk, hogy mi lesz a jó Finnországban.”

Érdemes elolvasni

Közel 30 éve nem volt olyan, ami 2022-től jön a WRC-ben

Hund Gábor

Adamo: Optimista vagyok a csapat jövőjével kapcsolatban

Hund Gábor

RSB: Jöhetnek a WRC-k a Miskolc Rallyra

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató