WRC

Tanak már Szardínián járt Törökországban

Ott Tanak már Szardíniára koncentrált a hétvégi Török Rallyn. A vb címvédő szerint a verseny előtti teszt nagyon fontos lesz.

 
Ott Tanak Törökországban csak 4 pontot tudott szerezni, miután szombaton kormányzási probléma miatt kiesett, és jelenleg 27 pont a hátránya az éllovas Elfyn Evans mögött.
 
Az észt versenyző éppen a következő verseny helyszínén, Szardínián szerezte meg első WRC futamgyőzelmét 2017-ben, azonban tavaly szintén kormányzási probléma miatt vesztette el a versenyt az utolsó szakaszon és lett a Toyotával ötödik.
 
“Azt hiszem, még van mit javulni, nem életem legjobb versenye volt a Török. – mondta Ott Tanak. Van még mit dolgoznunk, és remélhetőleg jól tudjuk, hogy min kell javítani Szardíniára, hogy ott sokkal erősebbek legyünk. A verseny előtti teszt nagyon fontos lesz. Már szombaton azon gondolkoztunk, hogy mit kell tennünk azért, hogy javulni tudjunk.”
 
A vb címvédő a Power Stage második helyével szerezte a 4 pontot a hétvégén.
 
“Szerettem volna minél gyorsabb lenni a Power Stage-n, de nem volt elég jó az önbizalmam. Nem volt egyszerű verseny, de a 4 pont még mindig több, mint a nulla. Törökországban sok múlik a szerencsén, ez a verseny teljesen más, mint a többi a naptárban.”

Érdemes elolvasni

A járvány miatt változik az Ypres Rally útvonala

Hund Gábor

Adamo: Ez a Hyundai felelőssége

Hund Gábor

Visszatér a sikeres gyártó a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató