WRC

Tanak: Minél előbb vissza kell térnünk

Ott Tanak szerint a Hyundai i20 Coupe WRC-ben eltöltött kevés idő miatt következett be balesetük a Monte-Carlo Rallyn. Az észt vb címvédő minél előbb szeretne ismét autóba ülni.

 
Ott Tanak és Martin Jarveoja pénteken, a Monte-Carlo Rally negyedik szakaszán szenvedett hatalmas balesetet, miután két bukkanó után nagy sebességgel, 181.9 km/h-val lecsúsztak az útról. Az autó totálkáros lett, de az észt páros sértetlenül szállt ki a roncsból. A vb címvédők viszonylag rövid kórházi megfigyelés után elmehettek az egészségügyi intézményből.
 
“A leginkább azt sajnálom, hogy nem lehettünk elég időt az autóban. Csütörtök este még nem volt jó vezetni a Hyundait, de másnapra változtattunk a beállításokon és péntek reggel már jobb volt. Aztán a második pénteki szakaszon bekövetkezett a baleset. Most nagyon hosszú szünet jön a következő aszfaltos versenyig, ezért a murvára kell koncentrálnunk.” – mondta Ott Tanak.
 
Az észt versenyző elmondta mi lehetett a baleset oka.
 
“Átmentünk egy bukkanón, majd még egyen. Nem emlékeztem rájuk és rossz szögben, nagy sebességgel mentünk át rajtuk. Már az első bukkanón is rossz ívben hajtottunk át, majd amiatt rosszul sikerült a második bukkanó is, utána pedig már nem tudtunk az úton maradni. Még keveset ültünk az autóban is, ami szintén szerepet játszott a balesetben. Az autósport velejárója azonban a baleset, nem történt semmi új dolog. Az idei tervek nem változtak. Hosszú a szezon és szeretnénk minél előbb autóba ülni, készek vagyunk rá.” – mondta Tanak.
 
A Montén Thierry Neuville nyert a másik Hyundaijal, így 30 pontos előnyre szert téve vb címvédő csapattársával szemben.
 
A következő WRC futamra Svédországban kerülhet sor február közepén.

Érdemes elolvasni

Rovanpera: Ez most nem tetszett

Hund Gábor

Makinen javaslatot tett utódjára

Hund Gábor

Makinen: Tanak teljesen hülye és sportszerűtlen volt

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!