Tanak: Nem adom fel

Ott Tanak számára kevésbé sikerült jól a legutóbbi két verseny a WRC-ben, így 23 pontos hátránnyal érkezik a szezonzáró Ausztrál Ralira. Az észt versenyzőnek ha nagyobb szerencséje lett volna, akár 5 futamot is nyerhetett volna sorozatban, de a szezonzárón sem adja fel első világbajnoki címéért folytatott harcát.

Ott Tanak fantasztikus szereplést mutatott be a nyári szünet után, hiszen Finnországban, Németországban és Törökországban is nyerni tudott, a folytatás azonban már kevésbé alakult jól, Walesben és Spanyolországban is vezetni tudott, végül azonban mindkét futamon csak pár pontot tudott szerezni.

„A spanyol Power Stage-n semmi veszíteni valóm nem volt, így próbáltam végig a határon vezetni. Mindenképpen nyernem kellett a szakaszt, hogy maradjon még esélyem a címre. Ausztráliában is mindent meg fogok tenni, nem adom fel a harcot. A Toyota még mindig nagyon jól áll a gyártók bajnokságában.” – mondta Ott Tanak.

Az Ausztrál Ralit két hét múlva rendezik, a versenyre Sébastien Ogier 3 pontos előnnyel érkezhet Thierry Neuville előtt.

A versenyről élőben tudósítunk a Rally Café honlapján és Facebook oldalán.

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali