Ott Tanak vezet a Spanyol Rali murvás napját követően Dani Sordo és Elfyn Evans előtt. Sébastien Ogier és Thierry Neuville délután is pozíciót vesztett.

Ott Tanak délután bár nem tudott szakaszt nyerni, előnyét így is 26.8 másodpercre növelte a Spanyol Ralin, miután Elfyn Evans nem tudta megismételni délelőtti tempóját.

A második helyre így Dani Sordo lépett, aki megelőzte Evanst az utolsó szakaszon. A spanyol Hyundai versenyzőt azonban még szoros különbséggel követik a mögötte állók, Evans 2.9, Sébastien Loeb 3.4 másodperces hátránnyal állnak mögötte.

Loeb délután valóban tudott gyorsulni, így sikerült dobogó közelbe kerülnie és két helyet is javítani délután, A kilencszeres világbajnok navigátora, Daniel Elena éppen ma ünnepli születésnapját, így az utolsó szakasz stopjában álló szurkolók egy köszöntővel is meglepték a monacóit.

Jari-Matti Latvala a délelőtt szerzett defekt után dlután háromból két szakaszt is megnyert és öt helyet javítva az ötödik helyen várhatja a folytatást, hátránya 7.4 másodperc Loeb mögött.

A finn toyotásta délután egyaránt két helyet rontó Andreas Mikkelsen 1.5 és Sébastien Ogier 2.8 másodperccel követik.

Thierry Neuville délután a pályák tisztítása miatt újabb pozíciót vesztve a kilencedik helyen zárta a napot, mögötte a megforgó Esapekka Lappi és Teemu Suninen következik.

Holnaptól aszfalton folytatódik a verseny, a vezetést pedig szombaton komoly esőzés nehezítheti. Ha valóban megérkezik az eső, akkor Thierry Neuville és Sébastien Ogier jobb körülmények között lévő úton vezethet, mint Ott Tanak, így a három vb aspiráns között még bármi kialakulhat.

Jelen állás szerint Ott Tanak átvenné a vezetést a pontversenyben, mögötte Thierry Neuville 2, Sébastien Ogier pedig 5 pont hátránnyal állna.

A verseny állása a murvás nap után
1 Ott Tanak, Martin Jarveoja (észt) Toyota Yaris WRC 1:34:27.4
2 Dani Sordo, Carlos Del Barrio (spanyol) Hyundai i20 Coupe WRC +26.8
3 Elfyn Evans, Daniel Barritt (brit) Ford Fiesta WRC +29.7
4 Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói) Citroen C3 WRC +30.2
5 Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn) Toyota Yaris WRC +37.6
6 Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger (norvég) Hyundai i20 Coupe WRC +39.1
7 Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia) Ford Fiesta WRC +39.4
8 Craig Breen, Scott Martin (ír, brit) Citroen C3 WRC +44.7
9 Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga) Hyundai i20 Coupe WRC +59.7
10 Esapekka Lappi, Janne Ferm (finn) Toyota Yaris WRC +1:07.4
11 Teemu Suninen, Mikko Markkula (finn) Ford Fiesta WRC +2:25.1

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali