WRC

Tanak tanult a hibákból

Ott Tanak a tegnapi Rally di Alba versenyen a második helyet szerezte meg csapattársa, Thierry Neuville mögött. A WRC észt címvédője a verseny után elárulta, sokszor rossz döntést hozott, de ebből tanult és pont a tanulásra jók a nem WRC futamok.

 
“Magabiztos vagyok azt illetően, hogy sok jó dolgot tanultunk az Alba Rallyn. – mondta Ott Tanak. Az utolsó három szakasz különösen tetszett. Nagyon sok dolgot kipróbáltunk és sok beállítási variációt alkalmaztunk. A leggyakrabban rossz döntést hoztunk a verseny elején, de ezekből tanultunk és biztos vagyok benne, hogy sok adat a javunkra válik. Az autó jól viselkedik aszfalton. Eddig mind a tapasztalat, mind a tanulás terén rossz irányba haladtunk, de még mindig a tanulásnál tartunk. Nem tudtam Olaszországban a limiten menni, de ez a verseny inkább a tanulás folytatásáról szólt. Ha folytatódik a bajnokság, akkor nem lesz időnk tanulni. Erre jók az ilyen versenyek. Sokat tapasztaltunk és nagy lendületet kaptunk a bajnokság folytatásához.”

Érdemes elolvasni

Loeb nyerte a rajthelyért vívott csatát!

Hund Gábor

Neuville kezdett a legjobban, Loeb 2.

Hund Gábor

Evans: Szinte garantált a defekt vasárnap

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!