A Toyota Gazoo Racing észt versenyzője, Ott Tanak vezet a Spanyol Rali péntek délelőtti szakaszai után, míg legfőbb riválisai, Sébastien Ogier és Thierry Neuville is időt vesztettek.

Sébastien Ogier bár megnyerte a Spanyol Ralim tegnapi barcelonai nyitószakaszát, de pénteken Ott Tanak vette magához az irányítást. A Toyota észt pilótája megnyerte a pénteki első szakaszt, majd a második szakaszon már a vezetést is megszerezte. Tanak az utolsó délelőtti szakaszon megtartotta a vezetést és a déli szervizelést 11.7 másodperc előnnyel végezheti.

A rajthely adta lehetőséget a legjobban Elfyn Evans használta ki, aki a második helyen áll a Forddal, míg a harmadik helyen a hazai futamán induló Dani Sordo következik további 7.5 másodperc hátránnyal.

Andreas Mikkelsen a negyedik helyen fejezte be a dlelőtti programot, miután megnyerte a verseny leghosszabb, 38.9 km-es szakaszát. A norvég Hyundai versenyző 4 másodperccel követi spanyol csapattársát.

Sébastien Ogier és Thierry Neuville egyaránt küzdött a murvás pályák takarításával, vezetésüket kicsúszás és megforgás jellemezték, így az ötszörös világbajnok az ötödik helyen áll, míg a WRC pontversenyében vezető belgát még Sébastien Loeb, és Craig Breen is megelőzték.

Sébastien Loeb saját bevallása szerint sem tudja hozni azt a murvás vezetést, amit Mexikóban mutatott, de délutánra gyorsulást ígért.

A leghosszabb szakaszon defektet szedett össze és 40 másodpercet vesztett Jari-Matti Latvala, aki ha nincs a probléma, könnyedén állna a második helyen, így azonban Esapekka Lappi mögé a tizedik helyre csúszott vissza.

Délutá újra teljesíti a mezőny a délelőtti szakaszokat.

Állás négy szakasz után
1 Ott Tanak, Martin Jarveoja (észt) Toyota Yaris WRC 49:38.8
2 Elfyn Evans, Daniel Barritt (brit) Ford Fiesta WRC +11.7
3 Dani Sordo, Carlos Del Barrio (spanyol) Hyundai i20 Coupe WRC +19.2
4 Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger (norvég) Hyundai i20 Coupe WRC +23.2
5 Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia) Ford Fiesta WRC +24.4
6 Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói) Citroen C3 WRC +27.5
7 Craig Breen, Scott Martin (ír, brit) Citroen C3 WRC +31.4
8 Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga) Hyundai i20 Coupe WRC +37.8
9 Esapekka Lappi, Janne Ferm (finn) Toyota Yaris WRC +41.2
10 Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn) Toyota Yaris WRC +45,3
11 Teemu Suninen, Mikko Markkula (finn) Ford Fiesta WRC +1:19.5

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali