WRC

Teljes szezont mehet Katsuta?

Tommi Makinen elismerte, a tervek szerint Takamoto Katsuta 2020-ban akár teljes szezont is mehet a Toyota Gazoo Racing versenyzőjeként.

 
Tommi Makinennek tetszett Takamoto Katsuta Spanyol Rallyn nyújtott teljesítménye, melyen a német debütálás után először vezette a Yaris WRC-t murván.
 
“Még nem erősítették meg Takamoto 2020-as programját Japánban. A tervek szerint minden európai versenyen elindul jövőre, de akkor már indulhatna minden versenyen is.” – mondta Tommi Makinen, a Toyota Gazoo Racing vezetője.
 
Katsuta a 10. helyen állt sokáig a murvás spanyol napon, aztán szombaton kilencedikként indulhatott volna, de már az első szakasz előtt meghibásodott váltója.
 
“Érdekes probléma volt, mert egy szervizelt, teljesen új alkatrész volt és mégis felrobbant.Ez tönkretette a napját. Délután rövidebb váltót tudott csak használni, ami inkább murvára jó, mint aszfaltra. Összességében elégedett vagyok a fejlődésével, egyértelműen gyorsabb volt, mint Németországban. Most javulnia kell az itiner írásban, mert látszik, hogy néhány helyen túl sokat fékez.” – mondta Makinen.
 
Takamoto Katsuta most jövő héten a japán Central Rally Aichin áll rajthoz a Yaris WRC-vel.

Érdemes elolvasni

Evans: Már lemondtam a győzelemről

Hund Gábor

Evans nyert és vezeti a vb-t

Hund Gábor

Evans a győzelem kapujában, kiesett Ogier

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!